Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Kúpiť alebo nekúpiť LCD monitor PHILIPS 170S7FG ?

Ahoj,
chcel by som nahradiť svoj doterajší 17" CRT monitor nejakým 17" LCD monitorom, v cene do 7500,-- Sk.
Páči sa mi tento:
http://www.consumer.philips.com/consumer/catalog/ca talog.jsp?fhquery=fh_secondid%3D170s7fg_00_sk_consu mer%26fh_location%3D%2F%2Fconsumer%2Fsk_SK%2Fcatego ries%3Ccatalog_sk_consumer%2Fcategories%3Cmonitors_ pc_peripherals_gr_sk_consumer%2Fcategories%3Clcd_mo nitors_ca_sk_consumer%2Fcategories%3Clcd_monitors_1 7_su_sk_consumer%26&productId=170S7FG_00_SK_CONSUME R&activeCategory=MONITORS_PC_PERIPHERALS_GR_SK_CONS UMER&fredhopperpage=detail.jsp&activeTab=specificat ions&language=sk&country=SK&catalogType=CONSUMER&pr oxybuster=ZVERRFCVJONOXJ0RMRESHQVHKFSEKI5P

Keďže som však nikdy predtým LCD monitor nemal, nemám s nimi nijaké praktické skúsenosti a chcel by som poznať váš názor na tento monitor a jeho parametre. Ak s ním máte nebodaj aj nejakú osobnú skúsenosť - sem s ňou. ;-)
Hlavné použitie monitora: písanie textov, prezeranie obrázkov, tvorba internetových stránok, občasné (cca raz za mesiac) pozretie filmu. Hry hrám skutočne len veľmi zriedkavo, takže na výkonnosť monitora v hrách nemusíte nijako prihliadať.

Tak poraďte: kúpiť ho, či nekúpiť? Ak nie, tak aký iný v tejto cene a lepšej kvalite by ste mi odporúčali? Len mi prosím neodporúčajte žiaden monitor značky Benq, Hyundai, Viewsonic a podobne. Týmto značkám by som sa radšej vyhol... :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
U monitoru se nesmějí dělat kompromisy. Za možné zklamání ty ušetřené peníze nestojí. Raději přišetř…
anarchist 26.07.2006 17:15
anarchist
S tvojím názorom, týkajúcim sa ušetrených peňazí síce súhlasím, lenže ja nemôžem nejako dlhšie šetri…
Majo 2 26.07.2006 17:48
Majo 2
Plně tě chápu, ale jen aby to nebylo na oči ještě horší... Je mnoho lidí, kterým obraz LCD nesvědčí!…
anarchist 26.07.2006 17:55
anarchist
Áno je to tak (teraz som si to zisťoval). Tovar môžeš vrátiť ak si to s predajcom dohodneš pri jeho…
Majo 2 26.07.2006 18:26
Majo 2
je lepsi si to zkusit na prodejne, vetsionou se jim to pak nechce vracet, to je aspon ma zkusenost t…
Radek 26.07.2006 21:05
Radek
Pre Radka: Dnes som s volal s predavačom a nemal by byť žiaden problém vyskúšať si ho aj priamo v pr…
Majo 2 27.07.2006 18:03
Majo 2
No já třeba musím mít u CRT nepřirozeně nízko nastavený jas i kontrast. Za cenu degradace obrazu, al…
anarchist 27.07.2006 19:47
anarchist
ja mam taky nizko jas, ale obraz se nijak nedegraduje, je to mozna typem monitoru. ja na nej zatim p…
Radek 27.07.2006 21:25
Radek
No já mám Eizo, takže tím to nebude. ;-) Zřejmě jsme si jen neporozuměli, co tou degradací myslím. N…
anarchist 28.07.2006 03:59
anarchist
no to asi jo, taky to mam nastaveny niz , stane se mne nekdy, kdyz narazim na nejaky stranky, co maj… nový
Radek 28.07.2006 05:43
Radek
Tiez uvazujem nad kupou LCD, ale 19" Co hovorite napriklad na tento: PHILIPS 190B7CG http://www.alfa…
GTX 27.07.2006 13:02
GTX
mam 19" s6 co je papierovo trosku slabsi model ako tebou vybrany a v hrach nerobi ziadne problemy
fleg 27.07.2006 14:41
fleg
Fleg: a aký máš z neho subjektívny pocit? Teraz si prosím odmysli (ak sa to dá :-) ), že si predajca…
Majo 2 27.07.2006 18:13
Majo 2
aj predajca moze mat subjektivne pocity;o). ja som zatial s nim spokojny aj ked ho nevyuzivam pravid… nový
fleg 28.07.2006 13:58
fleg
Teď sedím v práci,tak ti neřeknu přesně jakej tip mám, tuším ale že by to mohl být Philips 170B6, ne… nový
Jaryn 28.07.2006 10:26
Jaryn
Ahojte, tak už mám ten monitor doma. Po prvotnom nastavení sa mi nezdá, že by mi pre niečo nevyhovo… nový
Majo 2 28.07.2006 16:43
Majo 2
Hlavně že jsi spokojený, to je nejdůležitější. :beer: poslední
anarchist 28.07.2006 16:46
anarchist

S tvojím názorom, týkajúcim sa ušetrených peňazí síce súhlasím, lenže ja nemôžem nejako dlhšie šetriť a čakať. Súčasný monitor, ktorý mám (HYUNDAI Q770) mi totiž nerobí dobre na oči a najradšej by som sa ho zbavil hneď zajtra. :-)

BTW: Ten EIZO v prepočte na Sk je už dosť drahý.

Pre Radka: Dnes som s volal s predavačom a nemal by byť žiaden problém vyskúšať si ho aj priamo v predajni. To samozrejme aj urobím.
S tým vracaním je podobná situácia aj tu na Slovensku.

Prečo nechcem CRT? Lebo:
1. Keď som sa ho pokúšal zohnať, tak mi všetci predajcovia v "kamenných obchodoch" tvrdili, že už nie sú schopní zohnať žiadne CRT. Maximálne je vraj na sklade ešte pár 17" Hyundai-ov (s ktorým mám tú česť momentálne), ale ja o ďalší Hyundai nemám záujem.
2. LCD má menšiu energetickú spotrebu.
3. LCD monitory sú vraj šetrnejšie na oči (teda pokiaľ človeku "sedia") a to by som práve potreboval ja. Momentálne mám Hyundai Q770 - polročný - a mám s ním značné problémy. Po hodine práce s počítačom sa mi tak unaví zrak, že by som najradšej hneď skončil. Niekedy to aj urobím. Kedysi som 4 roky mal monitor BELINEA a ani som nevedel, že oči mám (vieš dúfam ako to myslím :-) )
Na počítači robím asi 3 hodiny denne - pri prekladateľskej činnosti sa to ťažko dá zredukovať. Okuliare zatiaľ nenosím, ale pravé oko mám o 0,5 dioptrie slabšie. Ale ak by to takto šlo ďalej, mám pocit, že čoskoro to bude viac ako 0,5 d. .
4. Súčasný Hyundai sa mi nepodarilo nastaviť tak, aby napr. nemal MOIRÉ (a to som sa s nastaveniami hral snáď aj niekoľko dní). Ďalej mám podozrenie, že má príliš veľké elmag. žiarenie, a navyše ešte obraz nehorázne "pumpuje".

No já třeba musím mít u CRT nepřirozeně nízko nastavený jas i kontrast. Za cenu degradace obrazu, ale jinak to nejde - to bych u PC nemohl být. Ovšem u LCD nejsem žádného kompromisu schopen dosáhnout, proto se bojím chvíle, kdy na něj budu muset přejít. Tak pozor na to, aby to nebylo ještě horší. A zkoušení v obchodě má většinou jednu vadu (vlastně dvě). Je moc krátké a bývá tam více světla.

No já mám Eizo, takže tím to nebude. ;-) Zřejmě jsme si jen neporozuměli, co tou degradací myslím. Například pro prohlížení fotek to vhodné nastavení není. Některé detaily pak pochopitelně nemůžou být vidět a je třeba si jas/kontrast dočasně zvýšit. Stejně tak bílá nemůže být úplně bílá apod. Celé to ale stojí na tom, co kdo považuje za nízký jas. Čistě podle nastavených hodnot se to porovnávat stejně nedá. Ovšem jak čtu níže, asi jste podobný případ jako já. :beer:

no to asi jo, taky to mam nastaveny niz , stane se mne nekdy, kdyz narazim na nejaky stranky, co maji cerny pozadi a treba nejaky tmavsi text nez je bila, ze text ani neprectu, protoze mam malej jas a musim to vytahnout. ono se to fakt takhle tezko hodnoti, ale jen pro zajimavost jas mam na stupnici 0-100 na 45 a kontrast na 29 a v pohode normalni stranky i fotky prectu, ale je pravda, ze kdyz jsou nejaky tmavy musim to trosku prenastavit, ale to je opravdu malokdy. jinak to asi urcite monitorem nebude:)))

aj predajca moze mat subjektivne pocity;o). ja som zatial s nim spokojny aj ked ho nevyuzivam pravidelne lebo vacsinu dna travim na nb. podsvietenie nie je celkom rovnomerne ale to je u tejto kategorie normalne. skusal som na nom par hier a pozeral nejake filmy a nic zavadne som si zatial nevsimol.
inak ale suhlasim...oci mame len jedny a na monitore sa neoplati setrit. btw predtym som mal 17" crt eizo a dost som sa bal prechodu na lcd ale po par mesiacoch mozem povedat ze moje obavy neboli opodstatnene.
inak s6 pokial viem su uz vypredane nastupca s7 je dizajnovo iny pripadne sa pozeraj po monitoroch s oznacenim perfect panel (0 vadnych pixelov). v poslednej dobe som videl aj par samsungov za slusnu cenu a to boli vzdy dost solidne lcd.
byt tebou vyberam z tria samsung lg philips (pripadne nasetri este a bude aj na to eizo;o))

Teď sedím v práci,tak ti neřeknu přesně jakej tip mám, tuším ale že by to mohl být Philips 170B6, nevím to ale jistě :-[ Kupoval jsem ho přibižně před rokem,v srpnu. Stál necelou desítku (CZ) a má záruku na 0 vadných bodů. Myslím,že jsem udělal dobře,sem spokojen.

Ahojte,

tak už mám ten monitor doma. Po prvotnom nastavení sa mi nezdá, že by mi pre niečo nevyhovoval. Skúšal som si na ňom spustiť aj film aj hru (graficky dosť náročnú) a zdá sa mi, že všetko je v pohode. Uvidíme, čo bude neskôr, ale zatiaľ som nenašiel žiadnu závažnú chybu pre ktorú by bol horší od toho CRT Hyundai, ktoré som mal. Naopak, čo sa únavy očí týka, je to oveľa-oveľa lepšie.

Všetkým vám ďakujem za vaše rady, postrehy a názory. Oceňujem, že v tejto poradni chcú druhí človeku naozaj pomôcť. ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru