Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno ako spravne exportovat a nasledne importovat phpmyadmin databazu s diakritikou

Dobry den, mam problem s phpmyadmin-om.:-/

A to konkretne, chcel by som si spravit zalohu mojej mySQL databazy zo servera, kde bezi phpmyadmin v2.8.2, teda vyexportovat ju a nasledne ju naimportovat do phpmyadmin v2.8.1, co mam doma.
V DB som vsade (pokial viem) pouzil na porovnavanie kodovanie cp_1250_bin, na vsetky tabulky, riadky a bunky, v tomto kodovani si udaje vypisujem s PHP do HTML. (mnohi mi odporucali UTF-8 kodovanie, ale s tym som diakritiku skutocne nevedel vyriesit)

spravil som to takto:
01. na serverovom phpmyadmin-e som si vybral DB, klikol exportovat a tam som ponechal defaultne nastavenia a dal som si to ulozit do suboru export_db.sql.
02. na domacom phpmyadmin-e som dal importovat DB tento subor, a tam som si najprv ponechal porovnavanie UTF-8, diakritika bola po naimportovani necitatelna,
03. tak som to skusil zmenit na cp_1250_bin, import prebehol podla hlasky v poriadku, ale diakritika bola znovu necitatelna.

Co s tym? niekde pri exporte ci importe som nenastavil niektore parametre spravne?

Poradte mi prosim, za kazdu odpoved budem ako zvycajne velmi vdacny ;-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Najprv by som sa pokúsil zistiť, či sa diakritika pokazila už pri exporte alebo až pri importe (aleb…
los 19.08.2006 12:24
los
01. udaje s diakritikou v phpmyadmin-e su v poriadku 02. ked som otvoril spominany subor vo WinXP No…
2laak 19.08.2006 13:52
2laak
Takže export prebehol zrejme v poriadku. Neviem v akom kódovaní to otvoril ten Notepad, skúsil by so… poslední
los 19.08.2006 14:19
los

Najprv by som sa pokúsil zistiť, či sa diakritika pokazila už pri exporte alebo až pri importe (alebo dokonca len pri zobrazení v phpMyAdminovi).
Ten súbor export_db.sql má diakritiku v poriadku a vieš v akom kódovaní je zapísaný?
Keď si to importoval ako cp_1250_bin, tak Tvoja aplikácia (nie phpMyAdmin) tie dáta prečíta v poriadku?

Takže export prebehol zrejme v poriadku. Neviem v akom kódovaní to otvoril ten Notepad, skúsil by som si to overiť v nejakom slušnom textovom editore (www.pspad.com).
Ešte by ma zaujímala odpoveď na tú druhú otázku: Keď si to importoval ako cp_1250_bin, tak Tvoja aplikácia (nie phpMyAdmin) tie dáta prečíta v poriadku?
Ak nezvláda PhpMyAdmin import zo súboru, hoci nastavíš správne kódovanie, tak by som skúsil vykonať to exportované SQL buď priamo v PhpMyAdminovi ako klasický SQL príkaz (prípadne PHP skriptom).

edit: aha, tak vidím, že si to už vyriešil

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru