Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno PC case - problikává kontrolka pwr led.

Mám takový bfu dotaz. Přeházel jsem kompletně počítač do jiné skříně, konkrétně Yeong Yang YY 5601. Skříň mám už několik let. Dříve jsem v ní měl pc, pak sloužila synovi. Před rokem šla na nějakou dobu do skříně jako nepotřebná a tedy asi před týdnem jsem ji zase vyhrabal, protože moje levnější, i když novější skříň se začala rozpadat...
Základní deska, kterou mám v PC je MSI K9N SLI. Zdroj nějaký Fortron 450W. Windows XP SP3. Všechno funguje bez problémů.
Počítač vypínám standardně ("Vypnout počítač"), poté vypnu i napájení na přepěťové ochraně (nehodlám řešit, nakolik je to kvalitní přepěťovka, ale je to standardní typ "prodlužovačka" od Solidu) - vypnu tedy přepínač na přepěťovce. Vypínač na zdroji zůstává zapnutý.
No jo, jenže i po vypnutí zhruba po 30-45s (neměřil jsem to přesně) pravidelně problikne dioda napájení na skříni (zelená - pwr led). Nechápu to, do PC by nemělo jít vůbec nic a v minulých letech si nejsem vědom, že by to dělalo ať u mě, nebo u synátora. Pravda je, že tuhle desku jsem ve skříni dosud neměl, i když desky MSI tam byly už dvě (MSI KT6V, K8N).
Veškerá elektrifikace by měla být na desce zapojená dobře, zapojeno podle manuálu k desce. Když je PC v provozu, pwr led si spokojeně svítí, hdd led si problikává podle činnosti PC.

Nevěděl by někdo ze stavitelů PC, jestli to něčemu vadí (baterka na desce...), případně co s tím?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak já se k tomu ještě jednou vrátím. Zatím nekupuji nic, zas tak mě to nebolí. Nicméně dnes při pov…
Zarniwúp 12.10.2012 16:50
Zarniwúp
1. Ochrana proti přepětí je víceúrovňová a zabývá se tím také šestidílná norma - žádná sranda. Jinak…
ms 12.10.2012 17:11
ms
Co máte všichni s těma přepěťovkama? Nadvoltáž ti IMHO pochytá sám zdroj, proti kopím páně Dia ti pa… poslední
mif 12.10.2012 19:08
mif

Tak já se k tomu ještě jednou vrátím.
Zatím nekupuji nic, zas tak mě to nebolí. Nicméně dnes při povinném nákupu v hypermarketu jsem čučel, co tam nabízí za přepěťovky. Samozřejmě, že mají v nabídce i tuhletu Solid za poměrně nemalý (alespoň pro nás, pro plebs) obolus 650 čechokreditů (nevzpomínám si, že bych za ní dal tolik). Ona obecně Solid je dost rozšířená, měli ji asi ve třech různých typech, další byly ještě od méně známých výrobců. Dá se ale říct, že hypermarkety nabízí v podstatě stejné zboží, které je k dostání i na Alze etc. (všechno, co měli v hypce, bych našel na Alze...)
Tak tedy znalci, pokud človíček trvá na nějaké přepěťovce, co byste mu doporučili? Jak to pořešit a jak se vyhnout těmhle nejistým zařízením bez nutnosti rozborky zařízení a povolání znalce? Nejsme každý elektrikář s padesátkou.. (Jo, já si počkám, až synátor dokončí školu a pak dám na jeho rady, ale co do té doby? :-D )
Rada obchodníka bývá poměrně k ničemu a to jak v hypermarketu, tak v internetovém "odborném" obchodě. Odvíjí se od cenového rámce a končí: Do tolika a tolika? To tu máme.... a končíme opět u Solidu..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru