Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mailserver na blackliste...

No tak som zistil, ze nas mailserver je na blackliste sorbs.net...Uz asi pred dvoma tyzdnami som tam pisal ziadost o odobratie, ale stale nic, dnes som ju poslal znovu, ale na ich stranke je, ze sa to da odstranit aj nejakym reverznym dns zaznamom...resp. po kontrole ip adresy mailserveru dostanem tuto hlasku....[MU] Dynamic/Generic IP/rDNS address, use your ISPs mail server or get rDNS set to indicate static assignment. Currently active and flagged to be published in DNS
If you wish to request a delisting please do so through the Support System. Tie ziadosti som samozrejme posielal na ten ich support system, ale stale nic a uz tu pomaly neprejde von ani dnu ani jeden firemny mail...neviete mi poradit ako to urobit sam rucne, nahodit ten dns zaznam, neviem o co sa jedna...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
na domenu sewon-ecs.sk nemas ackovy zaznam. traceroute sewon-ecs.sk traceroute: unknown host sewon-e…
fleg 04.10.2006 20:44
fleg
ale to přece nemusí. MX pro doménu sewon-ecs.sk je host mail.sewon-ecs.sk, který má jak A, tak PTR.…
touchwood 04.10.2006 21:22
touchwood
ja som len reagoval na to ze mi samotna domena neodpoveda len s predponou mail co ja osobne davam u…
fleg 04.10.2006 21:23
fleg
cize sumasumarum pre mna je taka, ze ja robit nic nemusim, resp. ani nemozem?
juro 04.10.2006 21:31
juro
cooo?? tvůj server spamuje, a ty tu vykládáš, že můžeš čekat? ::) Prosím uvědom si, že je jen málo…
touchwood 04.10.2006 21:47
touchwood
No tak som sa pohol o kusok dalej...ako som pisal, nemam primarny pristup k serverom, som len podpor…
Juro 06.10.2006 19:06
Juro
to ze kto ta navrhol za admina bolo myslene skor na adresu kompetentnych. navyse ak nemas full prist…
fleg 06.10.2006 19:22
fleg
no uz full pristup mam...hovorim, ze dana firma, co by to mala spravovat, tak nema cas, ale nevadi,…
Juro 06.10.2006 19:53
Juro
a) pokud máte PLACENOU nějakou firmu na správu mailserveru a infrastruktury tak za ty peníze prostě…
Vladimir 06.10.2006 20:33
Vladimir
samozrejme kazdy klient ma silne heslo.... uživatelé mají mít ve svém poštovním klientu nastaveno u…
Juro 06.10.2006 20:52
Juro
správně bys měl nastavit v průvodci připojením k serveru komunikaci přes server Exchange (první volb… poslední
touchwood 06.10.2006 21:13
touchwood

na domenu sewon-ecs.sk nemas ackovy zaznam.
traceroute sewon-ecs.sk
traceroute: unknown host sewon-ecs.sk
kdezto
traceroute mail.sewon-ecs.sk
traceroute to mail.sewon-ecs.sk (213.81.155.231), 30 hops max, 38 byte packets
domena je regnuta u slovanetu cize zaznamy musis robit u nich

No tak som sa pohol o kusok dalej...ako som pisal, nemam primarny pristup k serverom, som len podpora pre userov, tak hlasky typu, kto ta navrhol za admina podla mna nie su na mieste...ucet, ktory som mal pre pristup k mailserveru zial nemal full control, tak som ho najprv musel zistit od tej firme, co by mala mat ten server na starosti, ale samozrejme nemaju teraz na to cas, tak som sa snazil ja. Tak konecne som sa dostal k nastaveniu smtp virtual serveru, samozrejme open relay bol zakazany, dany server som vycistil od spamu, vymazal zlozku badmail, predtym som smtp server presmeroval na ukladanie badmailov do slozky badmail2, restartol ho a vyzera to ok. Problem by mohol byt v tom, ze niekto vo firme ma zavirovany komp, lebo je teraz nejaky virus tusim exmodule32, ktory v kuse rozosiela spam, to budem musiet skontrolovat v pondelok, to budem musiet obist kazdy pocitac zo 60 tich a preverit to na nom, ci sa to da nejako zjednodusit? Relaying som nastavil len pre userov, ktory maju na mailserveri konto, u nich to vyzera, ze ich kompy su ciste, lebo spam zatial na serveri nenabiehal..resp. nemozem zistit nejako z toho mailserveru, ktory konkretny pocitac posiela tie spamy, podotykam, ze kompy nie su v domene...A co ohladne toho odstranenia z blacklistov? napr. ako som pisal, v emailovych klientoch maju useri nastavene pre smtp aj pop3 mail.sewon-ecs.sk, ale kontrolov na dnsstuff.com som zistil, ze napr. na tom spamcope mi vypise, ze nie je zaznam MX pre mail.sewon-ecs.sk, MX zaznam je len pre sewon-ecs.sk, moze byt v tomto problem?

to ze kto ta navrhol za admina bolo myslene skor na adresu kompetentnych. navyse ak nemas full pristup k postserveru tak naco adminujes?
rozposielaniu spamu sa da zabranit jednoducho. zakaz port 25 pre userov na brane a povol tento port len pre mailserver. takto zabranis userom aby pouzivali vlastne smtp servre (co vie spravit kazdy virus skoro).
preco nenastavis mailserver ako sewon-ecs.sk ked nemas pre mail.sewon-ecs.sk mx zaznnam?

no uz full pristup mam...hovorim, ze dana firma, co by to mala spravovat, tak nema cas, ale nevadi, aspon sa nieco priucim...cize nic nepokazim, ak userom nastavim v email. klientoch len sewon-ecs.sk? ...no ako zakazem ten port? a povolim ho len pre server? pristup k FW nemam, ak to treba tam...a odpoved ohladne tych otazok, ako zistim, ktora ip z lokal. siete rozosiela spam a s tym kontrolovanim kompov nemas? inak, vdaka za kazdu pomoc...

a) pokud máte PLACENOU nějakou firmu na správu mailserveru a infrastruktury tak za ty peníze prostě MUSÍ něco udělat, přesně podle smlouvy jakou s nimi máte. Byl-li server down, jakože byl, je to jejich chyba a na tvém místě bych se obrátil nejprve na ně a pokud by nepomohli okamžitě bych to eskaloval na vyšší místa u tvého zaměstnavatele, že dodavatel nespolupracuje.

b) klienti v síti komunikují přímo s tím SMTP serverem? A proč to dělají :-? Správně by měli přes RPC komunikovat s Exchangem a ten by jejich požadavek SMTP serveru vyřídil přes recipient policy.

Tak jako tak, SMTP má logy, a tam máš z jaké IP co kdo dělal. (Google "Exchange SMTP logging")

Relaying som nastavil len pre userov, ktor
y maju na mailserveri konto

To znamená pokud to chápu správně, že jsi ponechal relay po autentikaci? To znamená, že pokud např. tento user heslo nemá, je to pro spammery snadný cíl, protože toto neguje pravidla na IP pokud je uživatel autentikován...
Toto se řeší silnými hesly.

samozrejme kazdy klient ma silne heslo....

uživatelé mají mít ve svém poštovním klientu nastaveno uživatel@sewon-ecs.sk. Nic jiného.

cize v MS outlook mam nastavit ako smtp a pop3 len sewon-ecs.sk?

klienti v síti komunikují přímo s tím SMTP serverem? A proč to dělají :-? Správně by měli přes RPC komunikovat s Exchangem a ten by jejich požadavek SMTP serveru vyřídil přes recipient policy.

a toto mam zabezpecit v ich outlookoch ako?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru