Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Komplexní řešení plně digitální televize 2 / A complex DVB to network solution, issue 2

Díky za reakci. Bohužel, SOHO segment se z toho vylučuje automaticky sám, protože uvedené vlastnosti prostě neovládá. Nejnižším možným jsou routry od mikrotiku.

Switch (který je i součástí routru), který neumí multicast k němu totiž přistupuje jako k broadcastu. Tedy vysílá na všech portech. Dovedeš si představit, že máš na všech portech v sítí (včetně wifi) konstantní trafic 70Mb (a to jsou jen dva plné transpondéry, v čechách se vysílají tři celoplošně + regionální)? To zabije switch, totálně sundá wifi.

K Raspberry Pi - jakmile na něj nahraješ Raspberian, tedy Debian upravený pro potřeby této hračky, stává se z něj automaticky "normální" linuxový počítač. Neliší se od ostatních konfiguracemi.

A ty tři komponenty, které zmiňuji jsou instalací počínaje (z repozitáře operačního systému) až po konfiguraci tak triviální a velmi dobře z dokumentované, že to slovní nakopnutí směrem, kterým se má případně člověk ubírat, myslím naprosto stačí. Step-by-step návod je zbytečný, alespoň to odradí jedince, kteří tomu nechtějí věnovat něco úsilí a něco se naučit. Na podrobnosti se můžeš vždy zeptat.

Přečti si třeba i ten pět let starý odkazovaný článek. Třeba budeš mít jasněji. Měl-li bych vysvětlovat kompletní infrastrukturu, včetně IGMP snoopingu na switchích, multicast routingu na routrech a problematiky přenosu přes limitované PtP linky, to už je na hodně dlouhý článek. A obávám se, že bez bližšího vhledu do síťařiny by byl stejně čtenářům k ničemu. Dům také není možné stavět od prostředka, nejprve je nutné položit solidní základy.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články