Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem ZyXEL NSA221 úvod do sveta NAS

Velmi zalezi od pouzitia, je rozdiel, ci na NASko das zalohu nejakeho pc raz za tyzden cez Cobiana alebo na nom bezi nejaka sql databaza. s ktorou sa pracuje stale. Tieto entry modely naozaj dokaze "znicit" uz par pripojenych userov alebo vlakien. Dalsia vec su naroky na rychlost, ak ti nevadi, ze dostanes potom rychlost pre seba mozno na urovni 10Mb tak 20 ludi obsluzi kludne aj takyto model.
Pri tejeto triede je rozhodnutie jasne (na znacke az tak velmi nezalezi). Horsie je to uz v strednej triede, kde oproti Qnapom, co je tasky etalon pri NASoch mozme kludne spravit skladacku na nizkoenergetickom pc, nasadit tam linux alebo FreeNAS a mame rovnaky ba az vyssi hruby vykon, neporovnatelne vyssiu skalovatelnost vs vacsie rozmery, trosku vyssia spotreba (cca 40W vs 10-20W) a nutnost si cele NASko postavit a "naprogramovat". Samozrejme vsetko za rovnaku cenu resp nizsiu v prospech pc.
Takze asi takto, ja davam do malych firiem, kde to ma sluzi len ako zaloha prave tieto lowend modely, pretoze su to aj tak cenovo citlivi zakaznici, uz to, ze maju aspon nieco je velke vitazstvo. Vacsim firmam, pripadne firmam, co potrebuje vacsi vykon/moznosti davam rovno klasicke pc s linuxom, pretoze okrem Samby na nom bezi vacsinou aj nejaky fw, dhcp server, interny web server, vpn server a pod.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články