Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Neutron - podezřelý projekt na Kickstarter

"Držte sílu x64 platformy na dlani vaší ruky. Neutron je jeden z nejmenších Windows počítačů, poháněných procesorem Intel na světě.", láká projekt od studentů ze San Diega na Kickstarter. Mám volné ráno, tak jsem si říkal, že vám sem o něm něco přeložím.

[f0bdb5876e642afa4456b9b8cb10ab66_large.gif?1410767     445]

Neutron změní způsob, jakým smýšlíte o stolních počítačích.
Když se normálně zamyslíte nad pojmem stolní počítač, obvykle vás napadne velká, tupá, černá krabice která sedí na, nebo pod vaším stolem. Neutron překonává tyto představy a poskytuje vše, co čekáte od high-end stacionárního počítače v neuvěřitelně malém a stylovém provedení.

Revoluce desktopů
Neutron slibuje změnit vše, co desktop znamená. Stolní počítače jsou dnes vše, krom přenosné, ale Neutron maže hranice mezi přenosným a stacionárním počítačem. Je ještě menší, než plechovka Coly, Neutron lze tedy snadno přenášet v batohu. Nenechte se ale zmást velikostí, není to žádný Raspberry Pi. Neutron má specifikace a výkon stejné, jako desktopy vysoko nad svou váhovou kategorií.

Fenomén designu.
Se vzhledem, který může soupeřit i s vlastním sestaveným počítačem (pokud je vám 12, pozn. překl.), Neutron přináší jeden z nejhezčích, krapet jiných desktopů na trh. Tam, kde klasický desktop nevzbudí pozornost, za Neutronem se budou otáčet hlavy. Naše úžasné fluorescenční akrylové barvy byly vybrány tak, aby seděly ke každému stylu a díky průhlednosti lze sledovat fungování Neutronu vevnitř. Vybrali jsme sedm úžasných barev, abyste si mohli vybrat ten pravý!

__________________________________________________

Hrají to vesměs na design, půlka článku je o tom, jaké to má barvy a že je vevnitř LEDka.
Výkon zvyšují velkými čísly, takže kdybyste chtěli verzi PRO, dostanete 16GB RAM!!!, pravděpodobně, kdybyste na něm chtěli renderovat 4K videa.
O typu procesoru jen mlží, kromě toho, že se bude jednat o čtvrtou generaci procesorů Intel Haswell o typu není zmínka - pouze neustálé opakování, že je stejně výkonný, jako stacionární počítač. Ve videu lze slyšet jednoho z tvůrců, který nabádá k přidělání Neutronu na monitor; získáte tak all-in-one počítač s možností upgradu.

Co si o tom myslíte? Takové ty malé počítače s Androidem se, co vím, nechytly. Změní se něco tím, že poběží na Woknech?

Specifikace:
[d9d74b27a87935d9651260fa491e1a11_large.jpg?1409544     867]

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
- Neco podobného jseme také poskládali, ale ECO Class bázy s CPU ARM a nízko spotrebné. - Case jsme…
CoCoChanel 20.10.2014 10:39
CoCoChanel
napájení máš na tom animovaném GIFu... nový
touchwood 20.10.2014 10:52
touchwood
- Napajeci zdirku vidim, ale cim se napaji jsem mel namysly, jestli musis sebou tahat dobijecku (vyr… nový
CoCoChanel 20.10.2014 11:11
CoCoChanel
OT: adaptér? EDIT: když nad tím slovem přemýšlím, fakt asi pro cizince moc smyslu nedává. nový
Redsnake 20.10.2014 11:42
Redsnake
Co jako má být podezrelého, je dlouhodobý strategický cíl Intelu System on Chip, takže tohle není dn… nový
Joseph 20.10.2014 11:59
Joseph
Sám jsi napsal, co je na tom podezřelého. Nejvíc podezřelý je ten "pind", že to má výkon High-Endové… nový
Rainy 20.10.2014 12:36
Rainy
Vykon high-endove sestavy skladajici se z cinskeho tabletu a bluetooth klavesnice, predpokladam... nový
kubik 20.10.2014 13:40
kubik
Samozřejmě je to žvást, herní, ani výkonná pracovní stanice chce dostatek el. energie a pochopitelně… nový
ms 20.10.2014 16:56
ms
Nevím, taky se mi to moc nezdá. Kickstarter a Indiegogo jsou plné nesmyslů, je třeba být hodně opatr… nový
marekdrtic 20.10.2014 18:30
marekdrtic
Tyhle desky se ale dají koupit už dnes. http://www.czc.cz/intel-nuc-wilson-canyon-d54250wy b/139268… nový
touchwood 20.10.2014 21:08
touchwood
To je normální NUC narvaný do průhledné pixly. Ten výkon není špatnej, na kancl aplikace stačí, sedm… nový
mia 21.10.2014 11:10
mia
Jediné využití, které si pro to dokážu pro nefiremní potřeby představit je mít to u televize, no. poslední
Rainy 21.10.2014 12:41
Rainy

- Neco podobného jseme také poskládali, ale ECO Class bázy s CPU ARM a nízko spotrebné.
- Case jsme melí ze začátku jako makeketu s plexiskla a na finální produkt jsme pouzili hliník ktery slouzil i jako pasivní chlazení.
- Nás učel byl predevsím, idēlat neco, co bude mít co nejmensí spotrebu.

- Skládat nēco s I5 + HD 5000 + 16Gb Ram, nechápu smysl vyuzití.........

Na druhou stránku, líbi se mi, ze to vse narvali do takovė krabičky, HDMI, mSATA, USB3, jen není ukázané čim je napájeny, skoda.....(coz znamená KRABIČKA+POWER )

- Napajeci zdirku vidim, ale cim se napaji jsem mel namysly, jestli musis sebou tahat dobijecku (vyraz dobijecka jsem nechtel pouzit, jelikoz tam neni co dobijet, ale jiny CR neznam) :-)

že se bude jednat o čtvrtou generaci procesorů Intel Haswell o typu není zmínka
- Iris 5000, nepatri nahodou pod Haswell? /GT3......

Co jako má být podezrelého, je dlouhodobý strategický cíl Intelu System on Chip, takže tohle není dnes nic revoluční, zarízení All in One užívají identické komponenty, chlapci si kousek pohrály s deskou plošných spojú, nastrkaly vše co nejblíž k sobe, nic výnimočné, akorát že to není v prodeji bežne dostupný produkt, nikdo ho nepotrebuje. Kdyby ano dávno by to bylo v akciových cenách na Alze, nebo snad i v Lídl-u.

Kdo by už potrebovat prťavou krabici, do které je potreba nastrkat nekolik kabelú aby mohla fungovat, která je pak nestabilní, je potreba jí k nečemu pridelat aby to nelétalo prostorem pri pobyhu nekterého kabelu. Známe to všichni v jak nepraktické, blbé "konfiguraci" je telefon pripojený k nabíječce, i proto se objevují na trhu wireless nabíječe a rúzne dokovací stanice.

A tohle je ješte nepraktičtejší než ten telefon, kabelu k provozu potrebuje víc.

... :puff:

Samozřejmě je to žvást, herní, ani výkonná pracovní stanice chce dostatek el. energie a pochopitelně i chlazení.
Má ještě samohrajku na bázi Atomu 330 + IONu - tehdy drahá deska Zotac, a vše narvané do Akasy Enigmy. Malá skříň + AM1 platforma, a je to!
Na tom Kickstarteru bude více blbostí než normálních projektů.

Nevím, taky se mi to moc nezdá. Kickstarter a Indiegogo jsou plné nesmyslů, je třeba být hodně opatrný a řídit se zdravým rozumem. Třeba na Indiegogo byla nedávno kampaň, která slibovala projekční hodiny na ruku ve formě náramku o tloušťce asi 5 mm. Nevím, nejsem k tomu moc důvěřivý. Ten miniprojektor stojí 100 dolarů, 300Mhz (!!!) procesor + driver pro ten DLP okolo 30-40 dolarů (všechno ceny 100+). Výsledná prodejní cena má být 200 dolarů. Ty počty mi tam prostě nesedí, zvlášť, když usoudíte, že tam musíte osazovat několik BGA pouzder, takže po osazení rentgen kvůli kontrole, 6+ vrstvá deska, zahnutá baterie na míru, plastové okrytování, spousta lidské práce s kompletací atd. Na jedné straně ultra-fine-pitch BGA pouzdra, na straně druhé akcelerometr MMA1270 v SOIC pouzdru. Přijde mi to tak trochu jako slepenec, bez nějakých hlubších znalostí, aby to hezky vypadalo. Dále pouze extrémně žravý Bluetooth 2.1, v dnešní době BT 4.0 a ANT už pomalu upadající do zapomnění, zvlášť u wearables.

Dále ta baterie se bude při nabíjení dost zahřívat. V takovémhle designu není možnost dát tam rozumně ferrite sheet tak, aby odstínil veškerý magnetický indukční tok z nabíječky. Kluci si měli nejdřív zkusit vrazit do toho pár tisíc dolarů, udělat jeden prototyp a s tím teprve jít do světa.

Nevím, určitě budu mile překvapen, jestli se podaří ten náramek dostat do produkce v té podobě, v jaké byl prezentován, o nic neošizen. Pokud ano, tak to IMHO bude další krám, co se bude dobíjet každý den. Ale jsem dost skeptický. Zvlášť z pozice člověka, který wearables (medicínsky zaměřené) vyvíjí, takže vím, kde jsou hranice. I u svých produktů si stavíme cíl nabíjet jednou za tři dny ke konci života produktu (kapacita baterie 50% nominální kapacity), menší spotřeba uživatele odradí k pravidelnému a správnému používání.

To je normální NUC narvaný do průhledné pixly. Ten výkon není špatnej, na kancl aplikace stačí, sedmičky nebo osmičky na tom jedou bez problémů. V práci máme dva takové, připojené k padesátce plazmě nebo projektoru a používáme to na prezentace a tak podobně v zasedačce.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru