Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Moudrý Microsoft bude blokovat aktualizace W7/8 na nových CPU

Na ten DOS je řešení povícero:
- XP-mode (půjde-li do desítek narvat) nebo XP ve VMWare. Licenčně s tím nemám problém (2x neOEM W7/pro, 2x neOEM XP)
- s tačem jsme zahájili na W10 test nějakého forku DOSBoxu, s podporou tiskáren etc, zatím jsem ladění odložil až po uzávěrce
- otravný dualboot W10 s něčím dalším. V případě W7 může být časem problém právě kvůli politice MS W7 hardwarově odstavit. Je tu tedy možnost koexistence W10/64 a W10/32, kde by 16-bit aplikace mohly normálně fungovat. Nakonec, i W10/32 by mohly být ve virtuálu.

Ponechání starých PC není dlouhodobě možné. Za prvé nemusí vydržet neomezeně dlouho, za druhé manželka je na tom stejně jako já (tedy to máme už 2x staré PC) a za třetí dnes máme oba v záloze další PC, schopné záskoku v případě pokažení toho hlavního. Takže bychom museli mít časem funkčních 6 PC (každý nové W10, starý s W7 na práci a záložní na práci), přinejlepším 5, pokud by záložní na práci bylo společné.

Dnes už celkem věřím, že maximum telemetrie W10 a všelikého hlášení a špiclování někam se mi podaří zastavit; pokud ne nástroji Windows (likvidace služeb a procesů v Plánovači úloh) či nástroji třetí strany, tak třeba na routeru. Nakonec bych si asi i zvyknul na W10 layout. Mám ale obavu z toho, jak bravurně mají zmáklé to autoupdatování, kdy se může stát, že následně již systém nenaběhne. A tak hrozí nástup reinstalace OS a všeho softu, trvající mnoho desítek hodin, což je ideální, když třeba končí termín pro podání kontrolních hláčení (DPH). Řešením je možná vypnutí služby winupdate a jeho zapnutí pouze na vyžádání. Druhá věc je podpora her; nejsem si jistý, že vše, co mi funguje pod W7 (kromě jedné staré adventury vše, tedy mnoho set her), pojede i pod W10.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality