Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Google zase řádil, aplikace jsou v trapu

Z Google Play bezduvodne zmizela aplikace CsipSimple, ktera je v podstate nutnosti pro IP telefonii, pokud neni v telefonu zabudovana.

Nasledne jsem zjistil, ze v propadlisti dejin skoncila i aplikace Odorik Callback, takze jsem zacal hledat a vysvetleni nasel na webu Odoriku:

Google zavádí nová omezení na aplikace v google play. Nově aplikacím nechce dovolit práva odeslat SMS, iniciovat odchozí hovor nebo nahlížet do uložených kontaktů.
Pro naše použití spojování hovorů, služby operátora dovoluje google výjimku, o kterou jsme požádali, nicméně google odepsal, že to nebyl schopen ověřit, a proto aplikaci hodlá smazat. (Citujeme "The declared feature {Proxy calls, Carrier services} is allowed; however we were unable to verify this feature during app review.") Aby aplikace splnila nová pravidla, bylo by ji nutno výrazně předělat a nejspíše některou část funkcionality i odstranit. Toto osekání by se pak nejspíše automaticky týkalo všech, kteří aplikaci mají nainstalovanou díky automatickým updatům. Proto je zjevně lepší si aplikaci nechat smazat a místo ní případně vydat aplikaci novou, osekanou podle přání google. Stávající uživatelé pak budou mít na výběr, protože smazáním aplikace z google play nedojde k automatickému smazání aplikace z telefonů uživatelů, naproti tomu nahrání nové osekané verze by znamenalo automatické osekání (a možné zanesení nových chyb) pro všechny uživatele.

Tam je mozne aplikaci Odorik Callback stahnout, nutno povolit nezname zdroje.

Google jsou hovada.

Zdroj: vlastni zprava
Předmět Autor Datum
Zvláštní že já nikdy s Googlem nemám problém... mimo jeden bug v Gmailu som nemusel u Google nic řeš…
Mlocik97 21.03.2019 07:32
Mlocik97
A co má to tvoje sdělení společného s tím, že G. zařízl nějakou aplikaci na VoIP? ::) Já to v mobil…
L-Core 21.03.2019 08:08
L-Core
A co má to tvoje sdělení společného s tím, že G. zařízl nějakou aplikaci na VoIP? ::) hodne,... Vyv… nový
Mlocik97 21.03.2019 08:45
Mlocik97
Tohle zatím nezakázali: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.zoiper.android.app&hl=cs…
L-Core 21.03.2019 08:09
L-Core
CSipSimple jsem stahnul odtud: https://apkpure.com/csipsimple/com.csipsimple Je to posledni verze.… nový
RMX 21.03.2019 09:21
RMX
A bude horsie. Dlhodobo sledujem Google a jeho zamer mi bol jasny. Najprv prisiel s Gmailom...Gmail… nový
fleg 21.03.2019 08:41
fleg
Gmail a Google ucet porad mam, ale jak jsem mel pred casem ten problem, diky kteremu jsem si uvedomi… nový
RMX 21.03.2019 09:30
RMX
V mobilu mam LineageOS s OpenGapps - Také jsem jiz nekolikrat premyslel prejit z "MIUI" na "Lineage… nový
XoXoChanel 21.03.2019 13:35
XoXoChanel
Ja jsem taky presvedcenej, ze udelal obrovskou chybu jak Canonical se zastavenim Ubuntu Touch, tak M… nový
RMX 21.03.2019 14:24
RMX
Apple je von z hry, - Na vse bych klidne rekl ze je na tom kousek pravdy, ale urcite nesouhlasim s… nový
XoXoChanel 21.03.2019 13:24
XoXoChanel
Von z hry som myslel, že sa nespoji s Áziou... navyše má vlastný os. nový
fleg-sk 21.03.2019 13:31
fleg-sk
Zajímaly by mě skutečné důvody, proč - najednou nejde u zaznamenaných hovorů (call recorder) mít při… nový
L-Core 21.03.2019 10:34
L-Core
se symbianem mi jsou nějaké aktualizace u zadeko. Ultimate voice recorded funguje stale. Jan je potr… poslední
zasoby 21.03.2019 22:26
zasoby

A bude horsie.
Dlhodobo sledujem Google a jeho zamer mi bol jasny.
Najprv prisiel s Gmailom...Gmail je super, pouziva ho mozno 1-2mld ludi a je to asi najlepsi free mail na svete...ale..
Android ma monopol,boli tu pokusy ohrozit ho, ale ak sa cinsky vyrobcovia nespoja nemaju sancu.
A tu je ten problem...Google ma so svojimi sluzbami, produktami monopol a tak si zacina robit co chce. A nikto proti tomu nic nezmoze. Drapky boli zatate, uz sa ide dojit a skrtit.
Svetielko na konci tunela vidim v spojeni sa velkych hracov na mobilnom trhu a vytvoreni vlastneho OS, cim potopia Android...respektive vytvoria mu viac ako slusnu konkurenciu.
Samsung, Apple, Huawei, Xiamoi....maju asi 90% trhu...mozno aj viac. Apple je von z hry, ale keby dokazali najst spolocnu rec Korejci a Cinania...

Gmail a Google ucet porad mam, ale jak jsem mel pred casem ten problem, diky kteremu jsem si uvedomil, jake je Google zlo, tak jsem slapnul pro nekoho z blata do louze, ale zmigroval jsem si vetsinu veci k Microsoftu: Outlook.com, OneDrive, OneNote.

V mobilu mam LineageOS s OpenGapps, samozrejme zavislej zustavam na Google Play a cast veci furt synchronizuju na Google Drive. Hodne sluzeb ma totiz na vyber bud Google nebo Dropbox.

---

Dropbox: Musel jsem prestat pouzivat, ucet zdarma uz umi jen 3 zarizeni, ja potrebuju ctyri. (Daval jsem to do komentu ke zpravicce Data v coudu.)

---

Zkousel jsem Microsoft Translator, ale na Google Translator se to nechyta ani v nejmensim, takze pokud nekdo ma choutky to zacit pouzivat tak pro preklady do cestiny to teda fakt dobry neni, bohuzel nektere sluzby ma Google jedinecne.

V mobilu mam LineageOS s OpenGapps

- Také jsem jiz nekolikrat premyslel prejit z "MIUI" na "Lineage", ma to své vyhody.
- Ale co jsem chtel napsat je ze je skoda pozastaveni vyvoje "Ubuntu Touch" (pro telefony ARM), myslim ze by slo o nejlepsi alternativu i po prémiové strance s moznou branche pro entreprise.

[Instalace Ubuntu Touch mobil]
Oficialni stranka : https://devices.ubuntu-touch.io/

Ubuntu Store pro zarizeni Touch : https://open-store.io/

Ja jsem taky presvedcenej, ze udelal obrovskou chybu jak Canonical se zastavenim Ubuntu Touch, tak Microsoft se zastavenim Windows 10 Mobile.

Uplne zbytecne bez boje vyklidili pole Googlu a ten ted toci se vsema jak chce. Furt jsem presvedcenej, ze kdyby vydrzeli a umoznili na svejch systemech spousteni aplikaci pro Android, tak by dnes situace vypadal jinak a byla by tu relevantni konkurence.

Apple je von z hry,

- Na vse bych klidne rekl ze je na tom kousek pravdy, ale urcite nesouhlasim s "Apple je von z hry", z jakého kola ? (A uz vubec né na americkém trhu)
- Co se tyka prodeje, tak je pravda je ho preskocil Huawei (ktery kopiruje Apple), ale apple i tak je stale na tretim mistech v prodeji, to bych venku z kola tedy nenazval priteli. (Na to ze prodavaji jen premiové produkty, se drzet na tretim miste je hodne hodne vysledek).
* Diky bohu, protoze jestli to pujde timto smerem, budeme zaplaveni cinskima srackama a do 5 let spolecne ovladne Cina, Korea a Rusko cely trh a zacnou si diktovat, do plynového (jestli plyn jede z ruska) kotle bych dnes jiz neinvestoval. Veskera ocelel jde z ciny, podstatnou cast nasich i poslkych dalnic , mostu postavili cinské firmy

Zajímaly by mě skutečné důvody, proč
- najednou nejde u zaznamenaných hovorů (call recorder) mít přiřazeno i telefonní číslo, viz https://pc.poradna.net/questions/2907216-nahravani-hovoru-acr
- najednou nejde uskutečňovat odchozí hovory aplikacemi třetích stran (csip simple)

Žvástům, že je to kvůli ochraně nás, uživatelů - v porovnání s tím, jak G. doluje data kde jen trochu může - opravdu nevěřím. Možná je séře, že nad obsahem VoIP mobilních hovorů či záznamů telefonátů nemají kontrolu? Možná připravují svou aplikaci (kde už kontrola bude)? Neukládání identifikačních údajů (telef. číslo) u nahrávaných telefonátů zase působí na první pohled jako ochrana protistrany, jako jakási pokřivená úlitba GDPR - ale to je mimo eu pasé, ne? A csip simple snad není určena výhradně pro Evropany. Že by nějaký lobbing mocných, aby si uživatelé nemohli hovory snadno zaznamenávat?

Chápu, že některé aplikace mohou mít i "skryté zlé úmysly", jak již bylo několikrát prokázáno. Chápu, že ochrana uživatelů před nimi je důležitá. Ale pořád by měli mít useři možnost úmyslně "nedbat" na nebezpečí a aplikaci používat. Jako "odmítač dat" v mobilu to mám jednoduché, ale chápu, jsem bílá vrána ;-)

Dějí se podobné skopičiny i u iPhone? Nebo tam funguje VoIP a nahrávání hovorů tak, jak si uživatel představuje?

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru