Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Asus šířil backdoor

- Tak. Opravdu, jediné co vidim se sirit jsou prehnané hlouposti a neoverenych pomluv.
- Je az k obdivu jak nekteri lidé dokazou zit v realite jen na bazy najakych internetovych clanku a ridi se jen podle toho "jak vitr vane".. (nic spolecného s G_kartama, zakladnima deskama, nebo jejich kvalitou, nebo budoucim nakupem PC)

"Jak se rika : Na zacatku vesnice sis prdl a na konci uz rikaji ze ses posral".

• Notebook neni desktop !

ASUS Live Update je proprietární nástroj dodávaný s notebooky ASUS

- V REALITE postizeni hrozi prevazne zarizenim "NOTEBOOK""DESKTOP" na ktery "Asus Live Update" instaluje jiz tovarne (je soucasti SW vybaveni notebooku jiz po zakoupeni, nebo verzi ALU po obnove z recovery) uzivatelum s verzi 3.6.8 "nic takového nehrozi".

Zabraňují jakémukoli škodlivému zpracování ve formě aktualizací softwaru nebo jiných prostředků, a implementoval vylepšený systém end-to -end šifrovací mechanismus. Současně jsme také aktualizovali a posílili architekturu softwaru server-to-end-user, aby se zabránilo podobným útokům v budoucnu.

• Cilem nebyli bezni useri :

Malý počet zařízení byl implantován škodlivým kódem prostřednictvím sofistikovaného útoku na naše servery Live Update ve snaze zaměřit se na velmi malou a specifickou skupinu uživatelů. Zákaznický servis ASUS oslovil postižené uživatele a poskytl pomoc, aby zajistil odstranění bezpečnostních rizik.

- Ke zbytku se vyjadrovat nema ani cenu, jen "jabka" a "hrusky". Slo jen o zneuziti certifikatu (ktery je jiz opraven) v progamu "Live Update" spusten ze strany "Server Live Update".
- BDore ma vetsina beznych uzivatelu v PC uz roky a nevi o tom protoze jim to nepisou na internete , treba takovy ShadowPad a infikovany CCleaner od Pirifiorm (tak jak dalsi destika bezného SW) ktery dokazal infikovat samotné rutery, servery Cisco, cloudové sluzby zde se muzeme bavit o poroblému a spionazi.
- A kdo na to opet dosel "Kaspersky Lab". A co doporucuje ? Navstivit samozrejme své stranky : https://shadowhammer.kaspersky.com/ a pak nejlépe "zakoupit" ochranu proti "Kaspersky Endpoint Detection & Response" ..
* To je ale nahoda ze vse zacina jit na "Public" az po tom, co se MS s KAS neshodl a uprednostnil do Windows 10 vlastni Defender.

• Tyka se problém i mého notebooku ?
TiP ~ Pro vlastniky notebooku Asus co pouzivaji "Live Update" a potrebuji overit zda-li se to tyka i vasich zarizeni muzou pouzit "bezpecnostní diagnostický nástroj" viz:

Kromě toho jsme vytvořili online bezpečnostní diagnostický nástroj pro kontrolu postižených systémů a vyzýváme uživatele, kteří se stále zabývají jeho provozováním jako preventivní opatření. 

- Diagnostický nástroj na stahnuti zde : https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/nb/Apps_for_Win10/ASUSDiagnosticTool/ASDT_v1.0.1.0.zip

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality