Předmět Autor Datum
Na moje záložní počítače s W7/Pro skončila podpora někdy před třemi lety (když se zaměřili výhradně…
L-Core 14.12.2019 15:49
L-Core
Tak nějak to mám taky a navíc s tím koncem mno ty jejich placený.:-)https://www.zive.cz/clanky/komun… nový
sambilionk 14.12.2019 20:43
sambilionk
mrchosoft ve své nekonečné moudrosti rozhodnul, že uživatelům w7 tento termín fulscreen připomene: h… nový
lední brtník 14.12.2019 16:26
lední brtník
Linux a vyrešeno. nový
Mlocik97 15.12.2019 12:43
Mlocik97
Já mám v Linuxu akcelerovanej desktop a vy ve Windowsech ne. Já v linuxu nemám viry, rootkity a osta… nový
MaSo 15.12.2019 13:46
MaSo
Berem to bez irónie. A docela súhlasím. Síce namiesto KDE skôr GNOME, ale inak Linux je fakt super.… nový
Mlocik97 15.12.2019 13:52
Mlocik97
můj průhledný avatatar vypadá na tmavém pozadí děsně. si ho asi vybarvím. nový
lední brtník 15.12.2019 16:53
lední brtník
Nezapomeň, že nevynechají příležitost, aby to windowsákům omlátili o rypák při každé vhodné příležit… nový
Prasak 21.12.2019 23:36
Prasak
Stahoval jsem aktualizace naposledy v zari, ale stahuju jen ty bezpecnostni, nestojim o nove nesmysl… nový
RedMaX 15.12.2019 17:10
RedMaX
Mám to hodně podobně, akorát W7 mi zůstaly na záložních počítačích. Používám W10/Pro, problémy se mi… nový
L-Core 15.12.2019 21:30
L-Core
S pár hrama nějakej problém byl pod W10 i novějšíma,na Pc kde hraju mám W7 a budu je mít dokud půjde… nový
sambilionk 15.12.2019 22:50
sambilionk
ty aktualizace každou chvilku s tím ať jdou do hajzlu O aktualizacich na Win10 skoro nevim, ale mam… nový
RedMaX 16.12.2019 17:46
RedMaX
ja si na Linuxu hrám aj hry... StarCrafty, Total Wary, League of Legends, vše bez problémov. Môžem d… nový
Mlocik97 15.12.2019 23:07
Mlocik97
Inštalovať programy mi prijde ešte jednoduchšie než na Windows Neni to jednodussi, naopak zvlast u… nový
RedMaX 16.12.2019 17:59
RedMaX
Ja to chápem, ale ja som taky psal "mi prijde ešte jednoduchšie" to slovo mi (mne) je tam dôležité.… nový
Mlocik97 17.12.2019 20:58
Mlocik97
Tie bezpečnostní - teda Security Only - tie nájdeš tu: https://portal.msrc.microsoft.com/en-US/secur… nový
yYy 18.12.2019 21:00
yYy
Zrovna nedávno jsem uklízel a probíral zbytečné programy ve windows vista, taky jsem spočítal aktual… poslední
ml1 02.01.2020 18:45
ml1

Na moje záložní počítače s W7/Pro skončila podpora někdy před třemi lety (když se zaměřili výhradně na telemetrii a GWX), aktualizace jsem zakázal. Fungují normálně a věřím, že budou fungovat i v roce 2020 či 2021.

Kdoví jestli a jak winupdate pro W7 vůbec dnes funguje. Pokud bych měl nutkání aktualizovat, asi bych zvolil formu WSUS offline instalace, "pouze zabezpečení".

Já mám v Linuxu akcelerovanej desktop a vy ve Windowsech ne. Já v linuxu nemám viry, rootkity a ostatní bordel, kdežto vy ve Windowsech furt. Mě nehrozí, že mi spadne počítač, kdežto vám vjednomkuse. Já si můžu nastavit všechny barvičky v KDE, protože KDE rulezzz a ve windowsech je to natvrdo šedé. Já mám zadarmo v Linuxu defaultně předinstalované už i aplikace iptables, xmms a mozilla. Linux má OBROVSKY VELKÝ UPTIME, daleko větší než ty vaše posraný náhražky operačního systému. Vy musíte složitě klikat, jenže já, fiškus, si napíšu do commandlajny jen if [ -f ~/.bashrc ]; then . ~/.bashrc; fi. Kdybyste nebyli vymaštění imbecilové tak byste už dávno nádherný kvalitní operační systém Linux používali jako každý normální člověk !!! Jste jen tupci a hovada jdoucí s davem. Beztak je máte ukradený vy socky s nagelovanejma vlasama. Je mi z vás na blití.

Stahoval jsem aktualizace naposledy v zari, ale stahuju jen ty bezpecnostni, nestojim o nove nesmyslne funkce, ktere Microsoft pridava. Pocitam, ze do 14. ledna stihnu stahnout a nainstalovat i zbyvajici bezpecnostni aktualizace. Problem jsem s tim nikdy nemel, jen je potreba si je v katalogu najit, protoze Windows update mam vypnuty, ale to neni zadny problem.

Nicmene teda nejak jsem posledni dobou zacal pouzivat Windows 10 a dual boot s Windows 7 uz udrzuju jen proto, ze je mam nainstalovane na malem SSD, ktere uz bych ani jinak nevyuzil. V podstate asi duvody pro setrvani na Windows 7 moc neexistuji. Mozna nejaka starsi hra by nemusela na Win10 fungovat, ale bude to spis vyjimecne. Samozrejme neco jineho je to v praci u jednoucelovych stroju s nejakym obsluznym softwarem, to mame v praci i Windows XP a samozrejme budeme mit i PC, kde zustanou Windows 7, protoze vyrobce starsiho pridavneho zarizeni uz proste soft pro novejsi Windows neudela.

---

Linux ze zdejsi diskuze snad ani nechci komentovat. Nicmene vnutil jsem ho kamosovi na jeho starsi PC, ktere chtel jinak vyhodit a je z linuxu dost zdrcenej, protoze tam nic nefunguje. Rozumej: on to neumi nainstalovat, protoze linux proste furt neni pro bezne pocitaci nepolibene uzivatele. (Minimalne musi mit linuxovy pocitac nejakeho pocitacove hodne pokrocileho spravce, ktery tam potrebne veci pro uzivatele dokaze nainstalovat, ale absolutne to neni system pro domaci "samoadminy" a takovych je vetsina a nemyslim to nijak urazlive vuci temto lidem, ale chci tim rict, ze linux je proste moc slozity!)

Mám to hodně podobně, akorát W7 mi zůstaly na záložních počítačích. Používám W10/Pro, problémy se mi (ťuk ťuk na dřevo) vyhýbají. S hrami jsem měl zpočátku také obavy, kolik toho nepůjde, ale narazil jsem na opravdu málo problémů a myslím jen jeden se mi nepodařilo v "nativních" W10 vyřešit (hru zprovoznit). Jde o jednu starou indie match 3 hru, která fungovala ve W7, ve W10 nejde (ověřeno na fóru hry). Funguje ale ve virtualizovaných XP, což je sice nepohodlné, ale budiž. Nic by se nestalo, kdybych to nerozchodil, match 3 her - a mnohem lepších - mám povícero, tohle rozchození byla spíše jen výzva, zda se mi to podaří.

Ad Linux, mám to na 11 nebo 12 roků starém, dcerou vyřazeném NB (Lubuntu), použitelném teď jen jako "cestovní prohlížeč internetu". A jsem na tom jako tvůj kamarád: nikdy se mi nepodařilo nainstalovat cokoliv, co nebylo v základním instalačním balíku spolu s OS. Vše je jinak než ve Windows (či DOS), nerozumím tomu, neumím to, nemíním se to učit, nemá to pro mě nejmenší smysl. Všechny moje aplikace a hry jsou pro Windows, nebudu používat rovnák na ohýbák.

S pár hrama nějakej problém byl pod W10 i novějšíma,na Pc kde hraju mám W7 a budu je mít dokud půjde hlavně mám pod nima nainstalovanejch dost her a pořád trvám na tom že jsou lepší.Na druhým kompu sem byl donucenej dát W10 ne že by mě tam něco vadilo ,ale ty aktualizace každou chvilku s tím ať jdou do hajzlu,sice pěkný že se to dá odkládat ale aktualizuješ a za chvilku už otravujou s další aktualizací...(ten Linux nouzovka ok ,ale mě osobně teda nesedne žádná verze co sem zkusil)

ja si na Linuxu hrám aj hry... StarCrafty, Total Wary, League of Legends, vše bez problémov. Môžem dať aj screenshoty, zajtra až budem na notebooku. Inštalovať programy mi prijde ešte jednoduchšie než na Windows,... aspoň nemusím sto krát mačkat "next" a odklikavat bordel.

Inštalovať programy mi prijde ešte jednoduchšie než na Windows

Neni to jednodussi, naopak zvlast u her pres WINE to obvykle potrebuje nejaky navod pripadne aspon PlayOnLinux. Nesetkal jsem se v poslednich par letech na linuxu s nejakym velkym instalacnim problemem, takze ano, instalovat na linuxu je hracka, jenomze HRACKA PRO ME NEBO PRO TEBE, rozhodne to neni hracka pro bezneho byt treba i pouceneho uzivatele Windows. Prechod na linux totiz neni vubec lehky a vyzaduje spoustu uceni. To bohuzel nechapes, ze kazdy proste neni ochoten tu silu na to vynalozit.

Ja to chápem, ale ja som taky psal "mi prijde ešte jednoduchšie" to slovo mi (mne) je tam dôležité. Ono hlavne ide o to že ceľkovo všeobecne je inštalácia v Linuxe jednoduchšia až na výnimku hier ak je inštaluješ na priamo, tak to nastavovačky s Wine je fakt peklo, ale to bežne nikto nerobí, existuje Lutris (aj ten PlayOnLinux čo si zmínil, ale Lutris je lepší) a myslím že cez Lutris to už je tiež jednoduché na 2 kliknutia.

Kdybys posadil k počítaču človeka ktorý nikdy so žiadnym PC nič nerobil, tak by sa skôr naučil inštalovať aplikácie a základy ovládania v Linuxe. To je čo som hovoril. Je pravda že človek čo 10 rokov pracuje s Windowsami, tak pre takého je jednoduchšie robiť toto s Windowsom než Linuxom, ale to je o zvyku, a to nehovorí objektívne to že ako je čo komplikované v ktorom OS. Takže áno máš pravdu že pre človeka čo 10 rokov pracuje s Win to není jednoduché prejsť na Linux. Ale ja napsal taky pravdu, Linux je jednoduchší na ovládanie a na inštaláciu aplikácií než Windows, kde musíš výrazne viac krát klikať na pokračovať a musíš voliť rôzne položky, odškrtávať zaškrtávatka a pod.

Ono stačí keby dali tomu Windowsáci tak 2 mesiace, a postupne by si privykli na to, a tiež by im to zrazu prišlo jednoduchšie. To len na začiatku prijde náročnejšie, keď nevedia.

Zrovna nedávno jsem uklízel a probíral zbytečné programy ve windows vista, taky jsem spočítal aktualizace a bylo jich celých sedm, teda těch co se ukazují v centru nastavení a software. V sedmičkách budu mít maximálně ty, co se instalují se softwarem, což je i případ těch vist. Už dávno v dobách XP (poté co po jedné aktualizaci skončil kolegův počítač nutností reinstalu, svůj jsem tehdy nějak vzkřísil) jsem usoudil, že aktualizace vlastně nepotřebuju.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru