Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Computrace - nelogičnost

Ahoj, v článku o computrace mi jeden odstavec* nedává smysl
-píše se ,že přežije i výměnu HDD, že se nakopíruje na HDD. Kam se tedy nakopíruje, pokud disk budu mít zaplněný(nemyslím daty ,ale diskovými oddíly). Jediné, co mě napadá, je že se zapíše do Host Protected Area, ale co když na disku je HPA velké 0, tak si prostě HPA ukrojí, nehledě na data na disku(čímž teoreticky může ohrozit data, ale prakticky asi ne, protože na konci disku žádná obvykle nebudou)? Jinak si to nedovedu vysvětlit. Samozřejmě předpokládám, že disk mám rozdělený na normálním systému a do notebooku ho již takto vložím. (Takže ne ,že teprv na notebooku vytvořím tabulkiu oddílů).
-Píše se, že běží na úrovni systémového procesu. Mám tomu rozumět, že je to proces v rámci daného OS? Co když mám nějaký exotický OS? Připadá mi divné, aby tam byly verze pro všechny možné(aspoň trochu známé) OS. V tom případě jak OS spustí ten proces(když o něm neví, kde ho hledat a note bene že vůbec existuje něco takového - za předpkoladu čisté instalace - dle text přežije výměnu HDD). Neběží tedy spíš úplně odděleně od OS? A to jak? Jaké jsou detaily?






*
Základem celého systému je instalace klientského software na váš počítač, což na první pohled není nic složitého, ale „pouhá“ instalace vám moc nepomůže, stačilo by program odinstalovat a zabezpečení by bylo zbytečné. Ani ochrana heslem by nemusela odolat hrubé dešifrovací síle v případě krádeže. Přestože i běžnou instalaci program umožňuje (a do určité míry vyžaduje), jeho hlavní zbraní je Computrace Agent, utilita, která je do notebooku integrována na úrovni BIOSu (Basic Imput Output Systém), běží jako nezobrazovaná služba (na úrovni systémového procesu), nevypisuje se ani jako instalovaný software. Stejně tak je prakticky nemožné ho běžným nebo náhodným způsobem smazat nebo neautorizovaně deaktivovat. Díky integraci na tak základní úroveň bez obtíží přežije nejen reinstalaci systému nebo formátování pevného disku, ale i jeho úplnou výměnu. V takovém případě se automaticky bez zásahu (a vědomí) uživatele soubory na disku díky datům na paměťovém čipu BIOSu obnoví. Integraci do BIOSu v současnosti podporuje řada velkých výrobců v čele se společnostmi Dell, HP, Lenovo, Fujitsu Siemens Computers, Toshiba a dalšími.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny