Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prohlížeč událostí - chyba stránkování

Zdravim,

Asi tak pul roku nazpet, se mi v Prohlizeci udalosti ve WinXP tak +- co 10 dni, nekdy +- co mesic objevi tato plejada:
pu.jpg

Nyni drobna zmena... vypis se stejnou chybou se tam objevil nyni 3 dny po sobe (PC bezi v podstate nonstop) vzdy mezi 2:30 az 3:00 hodinou ranni, konkretne napr.:
29.11. - 2:54:27; 2:54:32; 2:54:33 ...vzdy po par jednotkach ci desitkach zaznamu z kazdeho casu, nekdy s rozestupem sekund, jindy i treba 2 minut, pak to vzdy skonci.

Mam tyto disky:
Hitachi 7K250 (160GB, ATA100) ...stari tak 2 roky
WD 800JD (80GB, SATA - pripojen pres pridavny onboard radic Silicon Image na desce s nForce2, Epox 8RDA3+) ..stari tak cosi pres 1 rok

Na Internetu jsem nasel, ze tento problem muze ukazovat na cosi s diskem, popripade treba datovymi kabely... chtel bych slyset vas nazor, prikladam SMART z obou disku:
s_hitachi.jpg

s_wd.jpg
...dodam, ze pred obema disky mam vetrak a jejich teplota je +-30st., na omak jsou vlazne az studene.

...druha cast meho dotazu by smerovala na podrobnosti v te chybove hlasce "Na zařízení \Device\Harddisk2\D byla při operaci stránkování rozpoznána chyba." ...jak zjistim, ktery HDD je "Hraddisk2" at vim ktery mam zalohovat :-)? ...ve Spravci uloh jsem nepochodil, stejne tak jsem zkousel ruzne diagnosticke nastroje ...mozna by to slo vyklepnout i nekde z prikazove radky, ale bohuzel nevim.

Dekuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nainstaluj si najprv ovladace k doske (chipset, USB controller, atd). Nenechavaj nic od MS.
MM.. 04.12.2006 17:26
MM..
Ovladace k desce mam, aktualni ... od MS je jen ATA controller, jelikoz ten od nVidie je otresny.
Dalibor 04.12.2006 17:27
Dalibor
Tak neviem co myslis "otrasnym ovladacom", ale ako chces. Mas evidentne problemy s tym USB mp3 playe…
MM.. 04.12.2006 17:29
MM..
"otrasny ovladac" = nefunkcnost urciteho vypalovaciho SW, chyby pri prenosu mezi 2 fyzickymi disky,…
Dalibor 04.12.2006 17:44
Dalibor
Takze, kablem to neni. Kdyz to dam dozadu je to to samy ...jak CRC, tak kontrola obsahu... to je toh…
Dalibor 04.12.2006 18:17
Dalibor
pls neberte nikdo v potaz 1. odstavec ... udelal jsem pri tom porovnavani chybu ..TC ma asi jinou lo…
Dalibor 04.12.2006 18:20
Dalibor
Ale ked to das dozadu, tak musis znova cez USB nieco (nove) nakopirovat a potom pripadne nazad na PC…
MM.. 04.12.2006 18:24
MM..
"ked to das dozadu, tak musis znova cez USB nieco (nove) nakopirovat" - jo, to je jasny :-) ...jinak…
Dalibor 04.12.2006 18:34
Dalibor
omlouvam se za to stepeni .. ale zapomel jsem dodat, ze v eventlogu pri pripojeni vzadu neni zadna h…
Dalibor 04.12.2006 18:37
Dalibor
Nie som si isty ale ten prehravac si moze mp3 subory nejako ukladat vo vlastnom formate prip. progra…
MM.. 04.12.2006 19:01
MM..
K tomu ukladani souboru ve vlastnim formatu ... vis ze je to docela mozny ze s tim neco provadi? ...…
Dalibor 05.12.2006 01:13
Dalibor
Kdyz se odpojuje a pripojuje tak jeste muzes zkusit, zda nevysel novy firmware pro prehravac, ci nej… poslední
oval 05.12.2006 01:55
oval

Tak neviem co myslis "otrasnym ovladacom", ale ako chces. Mas evidentne problemy s tym USB mp3 playerom, resp. prenosom nanho. Ak pouzivas USB predlzovak, tak to skus pripojit do PC bez neho, a pouzi zadne USB konektory, nie predne na kejse. Skopiruj data do mp3 playera a nazad do PC a v TC pouzi "File - compare by content" ze ci a ake chyby to vytvara.

"otrasny ovladac" = nefunkcnost urciteho vypalovaciho SW, chyby pri prenosu mezi 2 fyzickymi disky, nizka prenosova rychlost ...celkem zname problemy ATA C. pro nForce2

...jinak to prodlouzeni co mi vyvadi USB na front panel podezrivam ...urcite to zkusim fiknout na test dozadu, hned co to uvolnim ..mam to totiz vzadu plne.

Takze, kablem to neni. Kdyz to dam dozadu je to to samy ...jak CRC, tak kontrola obsahu... to je tohle cervene more: content.jpg

Dale, co se tyce tech ovladacu... mam aktualni verzi 5.10 (WHQL certified kit for nForce chipsets) ...a jen tak z legrace jsem si pustil instalacku a USB drivery tady ani nejsou zahrnuty, viz: nforce2.jpg ...cili mam ty od MS (i podle Spravce zarizeni), jine ani mit nemuzu. Jinak z toho vypisu co tam vidis, nemam nainstalovany jen 2 posledni polozky (tedy ty IDE a ke zvukovce - k te mam jine).

Nie som si isty ale ten prehravac si moze mp3 subory nejako ukladat vo vlastnom formate prip. program ktorym to tam kopirujes (ak je specialny) moze tie mp3 aj upravovat, je ten mp3 player pouzitelny ako normalne uloziste dat? Ako tam skladby kopirujes - nejakym specialnym programom?
Skus to pripajat len dozadu ci budu vznikat hlasenia - ak ani pri dlhsom pouzivani vzadu vznikat uz nebudu, tak je to asi vzadu OK, vyved si zozadu nejaky USB predlzoval (nie moc dlhy, radsej tak 2m).
Alebo je mozne ze problem je komplexnejsi, a ze chyby vznikaju pri strankovani naozaj na D:, nemam moc cas studovat MS stranky ze co presne je ten event 51, ci to nie je o swape, pozri si nastavenie virtualnej pamate ci mas swap naozaj nastaveny na C:

K tomu ukladani souboru ve vlastnim formatu ... vis ze je to docela mozny ze s tim neco provadi? ...kazdopadne byla by to zajimava "funkce" ...protoze pokud tam nakopiruju "bezna data" jako ruzne obrazky, archivy atp... sedi mi CRC ::) ...myslenka, ze medialni soubory nejak "upravuje" mne ale presla, kdyz se mi poprve podarilo zkopirovat ze slozky PLAYER (ktera je prave na ukladani MP3) par pisnicek (zcela nahodne .. nektere jdou, nektere ne, nektere jo a pak uz ne :-D ). Z jinych slozek jako RECORDER (zaznam zvuku), DATA, TEMP atp vzdy vse zkopiruji ... mezitim mne stihne pobavit ruzna prehlidka chybovych hlaseni: er.jpg v jejichz generovani jsem jeste nenasel zadnou logiku (operace ktera predtim sla nyni hodi chybu .. za chvili zas jde atp...) ...tyto nahodne chyby generuje jak pruzkumnik tak treba TC. Obcas se zarizeni odpoji a zas pripoji (vidim to, kdyz zmizi a hned se objevi zelena sipecka v trayi) ...zacinam mit pocit ze se ten prehravac slusne mlati s USB radicem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru