Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den, omlouvám se že oživuji toto téma, ale měl bych jeden dotaz? Jsem PC amatér, moc tomu nero…
jirka12345x 02.04.2014 13:55
jirka12345x
Zatím máš kliku. Neboj, nic netrvá věčně ;-) Problémy se taky nemusí projevit hned, ale až za čas -…
MachR55 02.04.2014 14:27
MachR55
Presne tak, nic netrva vecne. Jeste mu nezapomen rict, ze ty, co cisti pc ccleanerem, odnasi jednou…
radek kokothunter 02.04.2014 14:42
radek kokothunter
Takže za 25 let programování nemám zkušenosti z reality. Hmm, dobrá. Budu muset programovat déle, as…
MachR55 02.04.2014 14:55
MachR55
To je místní blb, reagovat na něj nemá cenu. Radil i v teraporadně, tam má už ban taky. nový
karel 02.04.2014 15:03
karel
Abych pravdu řekl, tak situace kolem CCleaneru mně připomíná hysterii kolem tzv. viru Y2k. Těm mladš… nový
Pytlík 02.04.2014 15:26
Pytlík
Svět není černobílý, ono to bude složitější, ty čističe se chovájí na různých konfiguracích a verzíc… nový
OOO7 02.04.2014 15:52
OOO7
Každý nástroj se musí používat s rozmyslem - nožem si můžete uříznout chleba, nebo prsty. Není to al… nový
Pytlík 02.04.2014 15:59
Pytlík
No a jsme u toho, lidé s nízkým povědomím jak co funguje a k čemu slouží zatrhnou všechno a je vymal… nový
OOO7 02.04.2014 16:00
OOO7
V tom je možná ten rozdíl. Návodů k řezání prstů by se na normálních stránkách moc nenašlo, ale skor… nový
karel 02.04.2014 16:06
karel
s OS sa ti toho stalo dost, len si si to nevsimol, ptz napr. si myslis ze to co ti nefunguje nema fu… nový
MM.. 02.04.2014 18:02
MM..
Naprostý souhlas, neporušené záznamy v registru Windows jsou naprosto klíčovou záležitostí pro úplno… nový
OOO7 02.04.2014 18:36
OOO7
A ještě jedná zásadní věc, čistič Windows Vás svým způsobem připraví i o technickou podporu, když u… poslední
OOO7 02.04.2014 19:25
OOO7

Dobrý den, omlouvám se že oživuji toto téma, ale měl bych jeden dotaz? Jsem PC amatér, moc tomu nerozumím a nestydím se za to, CC používám už 2 roky, mam zaškrtané vše, mažu i registry a nikdy se mi s OS nic nestalo, jak je to možné když je tento program tak "škodlivý"?

Zatím máš kliku. Neboj, nic netrvá věčně ;-)
Problémy se taky nemusí projevit hned, ale až za čas - třeba nainstaluješ program, který využívá nějakou systémovou knihovnu, ale CCleaner ji mezitím sáznutím z registru odregistroval - a rázem bude veselo.
Nebo budeš chtít nějaký program upgradovat, upgrade bude potřebovat odinstalovat starou verzi programu. Ovšem to nepůjde, protože CCleaner odmázl nějaké informace z registrů důležité pro odinstalaci - a zase bude veselo.
Podobných scénářů si jistě vymyslíš více...

Presne tak, nic netrva vecne. Jeste mu nezapomen rict, ze ty, co cisti pc ccleanerem, odnasi jednou za 196 let cert. Protoze ta sance je asi stejna, jako ze si s ccleanerem poskodi pc. Ale jinaks toho nakydal dost. Jen tak nejak chybi zkusenosti z reality. Urcite ho ceka minimalne preinstalace pc, obzvlast, kdyz ccleaner pouziva bez problemu teprve 2 roky.

Abych pravdu řekl, tak situace kolem CCleaneru mně připomíná hysterii kolem tzv. viru Y2k. Těm mladším připomenu, o co šlo:
V roce 1999, možná o nějaký ten rok dříve, někdo přišel na to, že některé databázové programy by mohly (zdůrazňuji: by mohly) mít potíže v roce (a po roce) 2000. Tehdy se totiž s místem šetřilo a tak se z letopočtů ukládaly pouze poslední dvě číslice a ty první dvě se doplňovaly napevno na 19.. . Nebylo tedy možno rozlišit letopočty 19xx a 20xx.
Chytly se toho média a s invencí sobě vlastní začaly vymýšlet holywoodské scénáře katastrof z toho (dle nich) vyplývajících: Od padajících letadel a výtahů přes nefungující počítače po pračku odmítající prát. Tento jev se nazýval virus Y2k. Začaly se vyžadovat audity počítačů a programů na schopnost pracovat po roce 2000 a spousta lidí se na těch auditech napakovala. Hysterie narůstala a když na jednom letišti o Vánocích 1999 vysadily počítače (běžná porucha), objevily se palcové titulky: Vir Y2k udeřil! za naprostého přehlížení toho, že i kdyby toto nebezpečí hrozilo, tak by se mohlo projevit až s přechodem na rok 2000.
Když přišel rok 2000, tak se pochopitelně nestalo nic (možná někde něco zanedbatelného) a bublina splaskla.
Nacházím mnoho podobností s CCleanerem: Někdo přišel na to, že že čistění registrů CCleanerem by mohlo operační systém poškodit (nelze ani vyloučit, že některá z prvních verzí tak i skutečně učinila). Sdělil to ostatním a ti si zafixovali "CCleaner zbortí počítač". Tomuto názoru se dostalo široké publicity, bez ohledu na to, že by existoval někdo, kdo by mohl říct "použil jsem CCleaner a počítač šel do kytek!" (samozřejmě, nepočítám v to nějaké rané verze...). Jakmile někdo, kdo žádal radu, se zmínil o použití CCleaneru, byl zesměšněn a odmítnut a hysterie kolem CCleaneru utěšeně bobtná a bobtná, bez ohledu na to, že nikdo nemá důkazu o škodlivých účincích tohoto prográmku. Však si všimněte: Veškerá argumentace probíhá v rovině "Počkej, jednou poznáš..."

Svět není černobílý, ono to bude složitější, ty čističe se chovájí na různých konfiguracích a verzích systémů různě, to v první řadě.

Příklad:Na jedné mašině se nestane nic, na druhé to nabídne k smazání například wuacpl.cpl, smazán by být ovšem neměl http://www.processlibrary.com/en/directory/files/w uaucpl/78380/

U jedné mašiny, je to v případě Opery 12.16 OK, u druhé zmizí všechny pracně dodané položky rychlého přístupu, a tak bych mohl pokračovat.

Hlavně neříkejte, že je to neškodné. Je to dobrý sluha, ale zlý pán. Já ho sice používám, ale rozhodně ne bezhlavě, spíše jako pomůcku, když odinstaluji program a spustím čištění registru, tak nechám smazat jen položky tohoto nepřítomného programu, ne vše a už vůbec ne věcí, u kterých si nejsem jist k čemu slouží.

Kontrolovat se s ním dají i položky po spuštění - dobré využití, jen je třeba vědět co ponechat aktivní a co deaktivovat jako nepořebné a nechat to k opětnému možnému spuštění když poté něco je třeba znovu aktivovat, tey nemazat a zase je to případ od případu sestavy.

Podstatně ostřejší čistič je Privazer - tam je opravdu nutno nezatrhávat vše.

V tom je možná ten rozdíl. Návodů k řezání prstů by se na normálních stránkách moc nenašlo, ale skoro všude jsou návody, jak zrychlit počítač. Čištění registrů je doporučováno jako jeden ze způsobů, takže většině nic nebrání v tom nainstalovat si jakýkoli softwarový zrychlovač a kliknout na tlačítko, které ty registry vyčistí dočista do čista. Ty nejvíc zrychlující a nejhlouběji čistící jsou často placené, takže šetrný uživatel si stáhne crack a jako bonus si navíc zaviruje počítač. Jako zdroj obživy jsou tito lidé dobří a nic proti nim nemám, problémy mají pořád.

s OS sa ti toho stalo dost, len si si to nevsimol, ptz napr. si myslis ze to co ti nefunguje nema fungovat, alebo pouzivas na PC len niektore malo veci napr. len internet a nic, a potom teda nevies ze ti nefunguje uz nic ine len ten internet :)

BTW. a rad by som bol keby si pochopil ze mazanie cohokolvek v registry ti NEzrychli pocitac, ani nijak pozitivne nepomoze. moze sa to prejavit len bud nijak, alebo negativne. Tretia moznost neexistuje. Takze objasni ludom naco tu vec spustas. Nuda?

Naprostý souhlas, neporušené záznamy v registru Windows jsou naprosto klíčovou záležitostí pro úplnou funkčnost všech součástí Windows jako celku, těch záznamů je odhadem několik desítek tisíc. Smazání pár plonkových z tohoto počtu nemůže nijak pomoci rychlosti Windows a to i z principu, kdy je volána a kontrolována přesná položka tohoto záznamu. Je to pro srovnání jako když přibude pár tisíc položek v tabulce záznámů pevného disku o umístění souborů a někdo začne tvrdit, že kvůli tomu se sníží zásadně přístupová rychlost ke všem, to u dnešních rychlých disků naprosto neplatí a i defregmentace disku nijak zásadně rychlost PC nezvýší.

Pro lepší pochopení této problematiky je dobré seznámit s tím, co je vlastně v registrech obsaženo: Windows_Registry

Čističe jsem testoval na strojích zálohovaných "beztrestně" pomocí image oddílů. To zjištění co se děje je tristní - první kolo čištění odstraní pár položek, po opravě se spustí další kolo čištění a opět je odstraněno několik návazností na ty již smazané, po několika kolech je to dočista, dočista, jak již zaznělo. Když se takto smaže několik věcí jež být smazáno nikdy nemělo, je o tvrdý problém bezpečně zaděláno.

A ještě jedná zásadní věc, čistič Windows Vás svým způsobem připraví i o technickou podporu, když u jednoho z PC, které vlastním došlo k chybě programu - konkrétně Google Earth - prostřednictvím hlášení o chybě Windows a jeho řešení jsem obdržel pomocí tohoto systému odkaz ke stažení 2 ovladačů po jejichž instalaci bylo vše již stabilní a v pořádku. Ten "super čistič" ale smaže i zprávy Hlášení chyb o Windows a další log soubory, technická pomoc Vás poté obloukem mine.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru