Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Android - doporučen restart

Treba u Samsungu ne, oni si upravuji Android docela i pod povrchem, takze napriklad maji udelane, ze aktivni pouzivane aplikace - posledni aplikace, ktere jsou v seznamu aplikaci, ti system po restartu automaticky nacte do pameti. Pokud chces cisty restart, tak musis spravce aplikaci pred restartem vycistit.
Ono to v podstate neni hloupe, protoze je pravdepodobne, ze aplikace pouzivane pred restartem, zacnes pouzivat i po restartu.
V podstate pri restartu se tak smaze cache, coz neni duvod pro sekani a take se z pameti odstrani aplikace, ktere nepouzivas, ale z nejakeho duvodu zustaly v pameti.

Takze naopak tenhle androidi system je docela dobrej napad. Otazkou zustava proc nefunguje a uzivatele si pravidelne na sekani stezuji. Ja mam tri hypotezy, na kterych urcite na kazde neco bude:

1. Nekteri vyrobci androidich smartphonu ziskaji od Googlu zdrojovy kod, kteremu poradne nerozumeji a nedokazou ho spravne upravit pro jejich zarizeni a prelozit do strojoveho kodu. Dukazem jsou nektere bezpecnostni problemy u nekterych vyrobcu, ktere ale ve stejne verzi cisteho Androidu nejsou. Napriklad jsou zname pripady Prestigia nebo myslim i Lenova, kde byla cast originalniho zdrojoveho kodu bez nahrady odstranena, pricemz pak nektere veci, ktere ve stejne verzi cisteho Androidu byly, tak vubec nefungovaly.

2. Vyvojari aplikaci maji pomerne velkou volnost v tvorbe aplikaci, cehoz zneuzivaji nebo jednoduse prasi kod z neznalosti. Je to hlavne problem spoustecich flagu, to jest reakci na urcite udalosti, kdy dojde-li k urcite udalosti, tak kazda aplikace, ktera je v prislusnem flagu zapsana, provede nejakou akci. Cim vic aplikaci se zapise do tohoto systemu udalosti, tim vic se telefon seka, takze obvykle cim vic aplikaci je v telefonu, tim vic se seka. Pritom uzivatelska konfigurace flagu je mozna pouze s rootem, takze mimo dosah bezneho uzivatele - coz je v podstate zase spravne, protoze bezny uzivatel by si tak mohl telefon i bricknout, nicmene faktem je, ze po rootu a vlastni uzivatelske konfiguraci flagu se mi Android vzdy zrychlil. Prikladem budiz napriklad Firefox, ktery ma na Androidu tendenci se "nasrat" uplne vsude.

3. Mrveni kodu Androidu ze strany Googlu. Podobne jako u web prohlizece Chrome, i na Androidu Google stale vymysli nejake novinky za kazdou cenu. Pritom tyto casto nejsou ve prospech uzivatele, ale bud je chce Google nebo jde o nejakou modni vlnu, kterou se na sebe Google snazi upozornovat. Napriklad muzeme zminit nesmyslne sifrovani telefonu, ktere je u novych zarizeni povinne z vyroby a zvysuje narok na vykon a spotrebu energie. Pritom bezny uzivatel neco takoveho vubec nepotrebuje a pripadne by stacilo jen sifrovani vybranych casti uloziste obsahujici citliva data, ktere by bylo mnohem mene narocne.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny