Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Propojení Arduina s controllerem PS3 nebo Xbox

Zdravím borci,
mám tu trochu otázku spíše pro nadšence Arduina a programátory. Potřeboval bych najít někoho kdo má koníček Arduino a mohl by mi poradit, jak je možné propojit Arduino, které má řidit 3 osy - 3 krokové motory za pomoci controlleru PS nebo Xbox.
Díky za jakékoliv rady a nápady
O.

Předmět Autor Datum
# Zkusenost mam spise s Raspberry, kde ovladac zapojis pres "USB" motory zapojis pres [GPIO], k prog…
XoXoChanel 05.04.2017 21:45
XoXoChanel
Děkuji za odpověď. No já to mám k diplomce - potřebuju navrhnout pohon na starej ruční souřadničák,…
hadyss 05.04.2017 21:53
hadyss
Potenciometre zapojis na analogove vstupy, a motory cez vykonove tranzistory (ne len tak ale s mozgo…
MM.. 06.04.2017 00:26
MM..
MM, díky za odpověď - chtěl jsem k testování využít tyhle komponenty - imgur.com akorát vyměnit Uno…
hadyss 06.04.2017 00:47
hadyss
Ked uz mas nejake hotove softy tak ich musis zapojit tak jak sa pise v navode k softu. Pouzit motor…
MM.. 06.04.2017 00:52
MM..
no, např. tady je ukázka, jak funguje to řízení pomocí PS controlleru připojeného přes usb bluetooth…
hadyss 06.04.2017 01:12
hadyss
Ked vies programovat tak si to pripoj jak chces. Ked nevies tak mas smolu a musis to pripojit tak ja…
MM.. 06.04.2017 08:40
MM..
T.j. v kratkosti: ak mas k tomu SW nejaky plugin pre xbox controller, tak si u neho hladaj ze jak pr…
MM.. 06.04.2017 00:58
MM..
Jinak ta varianta, kde jsdm zminoval vyuziti softu Mach3 s pluginem pro xbox controller - tam se pri…
Hadyss 06.04.2017 01:27
Hadyss
Som myslel ze ten Mach3 je pre arduino. Ked neni, tak na to Mach3 zabudni a uc sa programovat AVR, a…
MM.. 06.04.2017 08:49
MM..
T.j. ak mas nejaku dosticku pre motory tak si k tomu najdi nejaku SW kniznicu a skus sa naucit ju po… poslední
MM.. 06.04.2017 08:58
MM..

# Zkusenost mam spise s Raspberry, kde ovladac zapojis pres "USB" motory zapojis pres [GPIO], k programovacimu jazyku, v tomto pripade bych doporucil Python.
* Setkal jsem se stim i u ovladani 'Emulatoru', jako Nintendo, GBA, Atary, urcite v tom pokracuj ;-)

TiP ~ Hodne navodu, tipu, themat, diskuzi najdes zde : www.arduino.cc
'Video navod Arduino' + Joystick XBOX 360 : watch

Děkuji za odpověď. No já to mám k diplomce - potřebuju navrhnout pohon na starej ruční souřadničák, včetně konstrukce, zapojení a realizace.. Takže je to dost obshálé, proto jsem hledal nějaké lehké řešení a levné... bohužel jsem zatím nic moc nenašel jen jeden gamepad shield pro arduino, který ale vypadá dost amatersky... na foru arduina jsem již tak nějak hledal, ale bohužel jsem moc jednoznačných řešení nenašel :)

Potenciometre zapojis na analogove vstupy, a motory cez vykonove tranzistory (ne len tak ale s mozgom aby to neodpalilo motor v high impedance stave, a za dalsie ochranna dioda je nutna) na PWM signaly avr.
Nasledne si naprogramujes firmware, jazyk je nutny asm alebo c a realtime jadro (staci vlastna slucka), ne nejake pythony. Ked nevies programovat AVR tak to nedas ani nahodou. Zacnes studovanim datasheetu ze jake PWM mody ten AVR podporuje a preco.
P.S. a este potrebujes snimanie polohy tych motorov, aby si vedel ze ci uz sa otocili kam chces. Alebo co s nimi vlastne chces robit.

MM, díky za odpověď -
chtěl jsem k testování využít tyhle komponenty - imgur.com akorát vyměnit Uno za Mega, protože má víc pinů... Jenže otázkou je, jestli se piny CNC desky a piny USB shieldu nebudou mezi sebou ,,tlouct,,
Další teoretickou možností, co jsem našel by bylo propojit Arduino se softem Mach3, který se běžně používá pro programování CNC a má nějaký plugin na připojení Xbox controlleru, to propojení by mělo jít skrze Modbus. Ale to je pro mě jako čistokrevnýho strojaře nad moje síly asi...

Ked uz mas nejake hotove softy tak ich musis zapojit tak jak sa pise v navode k softu.
Pouzit motor drivery je rozumne, ak si to nevies navrhnut sam.
Zapajat nejaky PS controller cez USB je dost odvazne, naprogramovat USB stack a USB komunikaciu neni brnkacka a pochybujem ze to budes schopny spojazdnit ak uz nemas hotovy firmware u ktoreho je napisane ze to mas takto pripojit. Inac musis vediet programovat, to je zaklad. Neni umenie pospajat 3dosticky to zvladne aj pouceny polnohospodar.

Ked vies programovat tak si to pripoj jak chces. Ked nevies tak mas smolu a musis to pripojit tak jak vyzaduje nejaky hotovy FW ktorym riadis tie motory. Stejne nechapem jak chces dosiahnut nieco s arduinom bez programovania.
Inac pripajanie cez usb neni otpimalne, to je totalne predrazeny a prekomplikovany polepenec (na stejnu fciu staci 1 potenciometer a 1 drat na AD vstup a 1riadok kodu, a namiesto toho bude tam draha elektronika v ovladaci a draha elektronika na strane arduina a potom este nestabilny milionriadkovy USB zlepenec v SW ktory bude robit len problemy.)

T.j. v kratkosti: ak mas k tomu SW nejaky plugin pre xbox controller, tak si u neho hladaj ze jak presne ten controller zapojit a kam presne.
Ked to je plugin pre SW na motory tak sa nemozu tlouct piny ptz piny su definovane tym sofwtarom, a to by bol debil autor pluginu keby ich definoval konfliktne. Ale nemusi to znamenat ze sa to zapaja do nejakej dosky USB expander, musis si najst dokumentaciu k tomu pluginu a zpojit to podla nej, na piny ktore pouziva ten plugin. Ja osobne dost pochybujem ze to je cez USB.

Inac schemy vsetkych takych arduino dosiek sa daju najst googlom, a tam tiez vidis ci nejake piny su zapojene na obe a jak presne na jaku funkciu. Ked ale nemas znalosti na citanie schem tak by si to asi ani nemal skusat robit take veci imho. Ale ako chces, hladaj si dokumentaicu k tomu pluginu.

Jinak ta varianta, kde jsdm zminoval vyuziti softu Mach3 s pluginem pro xbox controller - tam se pripojuje ten controller primo k PC kde se propoji primo s programem mach a ty pak muzes ridit polohovani v osach. Jenze problem pak je, jak zaridit komunikaci toho Machu a arduina - jak jsem psal to by melo jit teoreticky pomoci Modbusu

Som myslel ze ten Mach3 je pre arduino. Ked neni, tak na to Mach3 zabudni a uc sa programovat AVR, alebo to rob priamo s PC s tym mach3 a ne s arduinom, alebo sa aspon uc lepit veci z hotovych SW kniznic pre arduino, to znamena studovat dokumentaciu k tym knizniciam a skusat to, napr. jak v tom videu co si dal vyssie.
Najzlozitejsia praca v tom celom je urobit firmware, to vyzaduje niekoho kto to vie, a kludne aj stovky hodin jeho casu. Zbytok je len zapojit kamsi nejake draty alebo dosticky podla toho co povedal ten autor FW, na to netreba studovat nic a trva to 3sekundy.

T.j. ak mas nejaku dosticku pre motory tak si k tomu najdi nejaku SW kniznicu a skus sa naucit ju pouzivat. Az to budes vediet tak si najdi kniznicu pre vstup a skus sa naucit ju pouzivat. A nakonieco si budes muset tie dve veci spojit a naprogramovat si ze co presne maju robit jak presne.
Druha moznost je zobrat hotovy software a HW zapojit presne tak jak to vyzaduje ten software, neda sa to robit nijak odlisne. Normalne PC nema ziaden Modbus, takze to u toho sw musi byt presne v dokumentacii napisane ze co zapojit jak a cez co konkretne a kde sa to da kupit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru