Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vývoj moderných PC hier

Ze game maker, dobre si pobavil. Je to uplne iny level ako si predstavujes. V prvom rade na tom robia desiatky (stovky) ludi, su specializovane timy na programovanie enginu, grafiku, textury, zvuky, pribeh, rozhovory, scenar, krajinu, atd.

Zakladom je herny engine, ktory zabezpecuje grafiku, zvuky, pohyb, ich vzajomne previazanie a zakladne funkcionality. Bud si to naprogramuju sami (nieje to lahke a je to drahe) alebo si licencuju napr unreal engine, cryengine, apod. a v tom to robia, albo si ho upravia pre svoje potreby.

zakladne casti enginu byvaju robene v c++, delphi (object pascal) - pristup ku grafickemu a zvuk. hardwaru, ovladanie pohybu, atd. Ostatok, ako su rozne nastavenia, pohyb postav a skripty, v nejakom skript. jazyku (lua, python, atd.) Modely postav a ine 3D modely ci krajiny byvaju robene v komercnych programoch ako 3d studio max, blender, maya.

Sam vytvoris tak maximalne nieco typu jednoducha 2D strielacka s raketkou naspodku, pripadne jednoduche veci co dokaze aj gamemaker, aj v 3D. No zabudni ze v dohladnom case a zodpovedajucej kvalite ci hratelnosti sam vytvoris nieco ako Witcher. Nieje sanca aby jeden-dvaja ludia zastupili pracu desiatok specialistov na dane obory. A stihli to v dohladnom case.

Ked uz chces robit hry, vyber si smer, ktorym sa budes specializovat (programovanie, grafika, skripty...) a zamestnaj sa v nejakom hernom studiu. Bez anglictiny vsak na to zabudni.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny