Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno článek o šmírování na netu - co je pravda

zajímalo by mě , jaké prohlížeče a jak konrétně to dělají a co konkrétně sledují. A druhá věta kam do cloudu nahrávají ji?
- Pokud nepočítám výchozí chování chrome, že u google search odesílá RLZ - stačí redefinovat vyhledávač a odmazat "pročistit" hledací řetězec.
To si jen myslíš. Existují metody k identifikování člověka podle několika údajů, klidně můžeš mít vypnuté cookies, maskovat si IP adresu atd.
A jak to prohlížeče dělají? Protože ve výchozím stavu máš zapnuto prediktivní vyhledávání, tak prohlížeč dopředu vyhledává, dopředu přednačítá stránky a při tom si o tobě schraňuje a odesílá na server informace.
Některé prohlížeče "kontrolují" stažené soubory - po stažení "probíhá kontrola". Spočítají hash a ten pošlou na server pro kontrolu, zda je tam soubor zaregistrovaný. Pokud ne, zaregistrují. Na jednu stranu je to výhoda pro uživatele - nebezpečné soubory jsou zablokovány bez ohledu na to odkud jsi je stáhnul. Na druhou stranu jsou o tobě shromažďovány údaje o tom, co jsi stáhnul. Teoreticky to vypnout jde, prakticky si nedovolím tvrdit, že to ten údaj stejně neodešle, klidně později v rámci balíku jiných dat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny