Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak se vyrábějí hry?

hry se programují. Většinou má každý vývojářský tým nějakou programátorskou hvězdu, která vymyslí a z velké části napíše vlastní engine (a dost často A.I.) a dále pak celou skupinu tzv. "pomocných" programátorů, kteří píšou "zbytek" (tj. "podružnosti" jako ovládání menu, loadery, "pomocný kód", apod. nebo třeba installer (i MSI installer je třeba nastriptovat a otestovat)).

Dále je tam skupina grafiků, a to jak "papírových", tak elektronických. Dneska se většina her jen nakreslí (resp. se nakreslí jak by měla lokace hry vypadat) a pak se vymodeluje ve 3Dstudiu nebo LightWave3D apod.. Samozřejmě "modeláři" potřebují ještě "texturáře", kteří jim chystají textury (nejen na neživé věci, ale i třeba textury na obličeje apod.)

V neposlední řadě pak je třeba vzpomenout hudebníky a zvukaře a pak tzv. odborné poradce, kteří radí s reáliemi (např. u historických her) apod.

A nakonec to nejdůležitější - support. Než se začne hra vůbec vyvíjet, je potřeba mít téma a scénář hry, vědět jaký typ to bude (arkáda, simulace, FPS, sportovní, apod.), mít technologické vybavení (tj. Počítače a servery, SW (kompilery, grafický, hudební, verzovací a vývojový systém, účetnictví..), Dále pak finanční krytí (tj. investor či distributor), marketing, propagaci a projektový management. Betatesteři rovněž bývají často opomíjeni, přičemž jejich kvalita přímou úměrou ovlivňuje výslednou technickou kvalitu hry.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny