Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zjištění hesla do administrátorskému účtu v XP

Všechno je to o důvěře.

Ty asi neadministruješ, co? :-D Základem je, že ti useři neochvějně lžou do očí (a usvědčí je jen logy; je to zkušenost z několika různých firem), takže o nějaké důvěře vůči userům nelze z hlediska IT lidí zase až tak moc mluvit ]:). Pak: IT nejsou lidi, co mění tonery v tiskárnách. To je (nebo mělo by být) oddělení, které předchází problémům a řeší evoluční požadavky firmy ohledně inf. technologií. Uživatel, neznalý všech IT procesů běžících na pozadí, zato mající admin. privilegia, je problém (nikoliv potenciální).

Co se týká ICQ a podobných věcí, je mi to celkem jedno, u nás jsou zakázány firemní směrnicí, a já to celkem chápu. Jednak ICQ není bezpečný protokol a jednak se tím šíří viry a konečně to není pracovní nástroj. Kdo chce ICQčkovat, nechť tak činí doma na vlastním HW :-)

Co se týká "bezpodmínečného" instalování aktualizací, toto je úkol pro IT, aby pracovníkovi umožnilo jeho práci, pokud to opravdu potřebuje. Nástroje na to jsou, ať se už jedná o SW pro vzdálenou správu a distribuci SW, nebo prosté korektní nastavení access permissions na soubory, složky a registry. Problém je, že programátoři si často myslí, že jsou i dobří v IT, což namnoze není pravda. Zatím jsem všechny nově přišedší programátory, kteří se domnívali, že admina výslovně potřebují, přesvědčil, že to není pravda. ;-)

BTW, proč si všichni programátoři myslí, že zvládnou spravovat počítače a počítačové sítě? :-D Ostatně několik takových firem, kde si každý dělal co chtěl jsem nakonec musel, poté co na to málem dojeli, v potu tváře postavit zase do provozuschopného a řiditelného stavu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny