Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
na 5 stran/mesiac sa inkoust nevyplati. cartrige zaschne skor. mati kup laser.
fallon 14.11.2017 12:06
fallon
Problem neni "zasychani" (nestalo se mi nikdy), nejvetsi problem u inkoustovek je ze pokud tisknete…
lucifer 15.11.2017 08:59
lucifer
Nejenom zasychání, ale i prach. Když mě inkoustovka (epson L550) po několikerém opakování čistícího… poslední
ml1 15.11.2017 16:23
ml1

Problem neni "zasychani" (nestalo se mi nikdy), nejvetsi problem u inkoustovek je ze pokud tisknete malo, tak pred kazdym tiskem si projede cyklus "cisteni trysek", to znamena ze nez neco vytiskne bude si klidne minutu i vic neco delat, a to "neco" stoji i neco inkoustu do odpadni nadobky. Pokud budete tisknout stylem "jednou za tyden", vycamrate tim cistenim vic inkoustu nez tiskem samotnym = vychazi ten tisk u levnych inkoustovek s malymi naplnemi nechutne draze. Za mne - i na doma radeji laser/led.

Nejenom zasychání, ale i prach. Když mě inkoustovka (epson L550) po několikerém opakování čistícího cyklu tiskla s každým jeho opakováním spíš hůř než líp, hledal jsem co je špatně. (Chtěl jsem profouknout jednu vynechávající trysku a namísto toho vynechávaly skoro všechny.) Tak jsem kouknul dovnitř a když jsem si na to posvítil, viděl jsem, že ta stěrka, co čistí trysky je obalená prachem. Poté co se mi povedlo zastavit hlavu v úvrati (odpojením napájení ve vhodný okamžik), tak jsem stěrku a její okolí očistil a další čisticí cyklus byl už opravdu čistící a zatím to funguje.

Jinak mi přijde, že u té epsonky to je větší problém než u canonu, rozepsat ji po měsíci je takřka nemožné (nesmím ji vypínat ze zásuvky, dokud je v úsporném režimu, tak si čas od času trysky profoukne), cannon (ta nejlevnější pixma s potiskem CD za cca 1800) i po dvou letech nečinnosti hned tisknul a skončil až na konstrukční chybu B200 naštěstí těsně předtím, než jsem stačil objednat nové inkousty (cena sady originál inkoustů by vycházela také zhruba na 1800).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru