Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vypálit 96kHz/24bit hudbu (stereo / multichannel)

Ano, teď to podle toho zkouším. Ale stále by mi podl vysvětlit princip, na jakém to funguje.

Třeba včera jsem vypaloval klasické audio CD s 44,1 kHZ / 16 bit - napřed mě překvapilo, že po překonvertování do WAV z flac mi na disk nemůže kapacitně vejít, když disk CD má jen 700 MB. Pak jsem nalezl na fórech, že pokud tvořím AUDIO CD, tak nemusím hledět na kapacitu velikosti (že přesahuje požadovaných 700 MB), ale bere se to vzhledem k celkovému času disku - CD disk dokáže obsáhnout 80 minut nahrávek a je jedno, jestli to bude mít 700 MB nebo 770 MB.

Ale i tak stále nerozumím principu. Když je to jedno, jak je velký soubor, ale je důležité, aby písničky na disku byly do délky 80 minut, jak to funguje třeba u vypalování 96 kHz/24 bit nahrávek? Moje nahrávky mají ve flacu třeba 4,25 GB, což by na DVD vyšlo, ale běžně nepřehrávají přehrávače flac, ale wav. Takže po konverzi do wav mají soubory velikost 7 GB. Pokud by to ale fungovalo jako u tvorby CD audia, kdy nezáleží na velikosti, ale na počtu minut, které nahrávky obsahují (u CD v 44,1 kHz/16 bit kvalitě, u DVD-audia atd... v 96 kHz / 24 bit kvalitě), tak u toho DVD-audia mohu klidně nahrát tyto soubory o velikosti 7 GB a vypálit je ve formátu DVD-audio na DVD o kapacitě 4,7 GB?

Proto by mě zajímalo celkově vysvětlit nejen ,,na, tady máš program, vypal to podle návodu tímto programem". Ale celkově by mi bodla rada, na jakém pricnipu to funguje co se týče kapacity délky nahrávek v požadované kvalitě vs. kapacitě velikostní (MB/GB). Protože opravdu u CD audia s 44,1 kHz/16bit moc nezáleží na tom, že mírně přesahuje kapacitu 700 MB, hlavní je, že nahrávky v této kvalitě nepřesahují požadovaných 80 minut, které se na CD vlezou. Funguje to stejně u DVD (audia)? Jaký je celkový princip

Tímto by mě samozřejmě zajímal celkový postup, rada jak vypalovat taková audia a podobně :)

Budu rád za někoho zkušeného a kdo poradí. Děkuji ;)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny