Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ochrana a zamezení přístupu na online účty bývalými spoluvlastníky účtů

Dobrý den,

s kamarády jsme zakládali jakýsi obchodní projekt a značku, pro jehož účely jsme založili i nějaké účty u online služeb, kde všichni zakladatelé projektu jsme disponovali přihlašovacími údaji a plnou kontrolou nad všemi online účty.

Jak už to tak někdy bohužel bývá, nepohodli jsme se spolu a naše cesty se rozdělily, po vzájemných domluvách jsme se všichni domluvili a všichni odsouhlasili, že já jsem na projektu udělal nejvíc práce, proto projekt, značka a všechny online účty budou přenechány jenom mi a všichni ostatní se od nich dobrovolně a s okamžitou platností distancují a je jen na mě, jak s tím vším naložím. Já jsem se rozhodl tedy pokračovat sám (původně jsem si chtěl všechyn společníky udržet, ale oni že prý už na tom nechtějí pracovat).

Přestože se všichni ostatní od celého projektu sami dobrovolně distancovali, chci se nějak pojistit, aby se už dále nemohli přihlašovat na online účty projektu a páchat tam jakoukoliv činnost, protože přihlašovací údaje jsme měli všichni, některé účty jsme zakládali spolu a některé účty dokonce zakládali teď už bývalí společníci beze mě a mi jen předali přihlašovací údaje.

Samozřejmě změnit hesla umím a je to pro mě velice jednoduché a otázkou pár kliknutí a několika desítek sekund, ale chci se pojistit, aby ostatní bývalí společníci nemohli teď už jen moje účty projektu nabourávat například pomocí kterékoliv z možností "Obnovení zapomenutého hesla", pomocí spárovaných zařízení, pomocí zařízení kde mají aktivní přihlášení, pomocí kontrolních otázek a předchozích kontaktních e-mailů a znalosti předchozího hesla, ... prostě abych už tedy k účtům měl přístupy jenom pouze já a nikdo jiný ani předchozí spolumajitelé se k nim nemohl dostat ani pomocí jiných možností.

Konkrétně se jedná o účty: Google, Facebook a Instagram.

Poradíte prosím někdo, jak se ochránit proti napadením účtů bývalými spoluvlastníky, kteří disponují všemi znalostmi o účtech, které některé společnosti používají k ověřování majitele účtu, tj. např. datum založení účtu, prováděné aktivity na účtech, znalosti předchozích hesel a předchozích kontaktních údajů, ... ?

Zjistil jsem testováním, že např. Google a Facebook jsou v tomto dost blbé až úplně pitomé a že získat něčí (klidně i úplně cizí) účet je velice jednoduché, stačí jen, aby útočník znal některé podrobnosti o účtu a ani nemusí znát heslo ani nastavený kontaktní e-mail a služby Google nebo Facebook mu kód pro obnovení hesla pošlou na kterýkoliv e-mail který při obnovování zadá a útočník jen klikne na odkaz v přijatém e-mailu nebo zadá přijatý kód do formuláře služby kterou chce napadnout a má plný přístup i bez hesla a kontrolního e-mailu nebo kontrolní otázky.

Prosím Vás, poradíte, jak se po změně hesla proti tomuto útoku chránit a zamezit mu u služeb Google, Facebook a Instagram? Případně je možné nějak měnit i přihlašovací jména? Děkuji moc.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Som zvedavy ako chces obnovit moje heslo k uctu Google bez mojho mobilu. Kecas blbosti, kobtrolne ot… poslední
fleg-sk 02.10.2018 06:01
fleg-sk

Som zvedavy ako chces obnovit moje heslo k uctu Google bez mojho mobilu.
Kecas blbosti, kobtrolne otazky sa daju zmenit, maily na obnovenie tiez. Navyse napr Google hlási taketo aktivity (napr prihlasenie, ci pokusy o prihlásenie) hned, takze by si o tom hned vedel.
Vlastník uctu je len jeden a ten moze menit na ucte aj celý system zabezpečenia.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru