Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Cerna obrazovka a wacom_tablet.exe - chybná bitová kopie

Dobrý den,
Potřebovala bych poradit se svým notebookem lenovo g560-45. Když jsem ho restartovala, ze začátku naběhl tak, jak měl, pak však obrazovka zůstala černá jen s kurzorem myši a tabul koupit s nadpisem wacom_tablet.exe -chybová bitová kopie.
Když stisknu tlačítko OK, tabulka zmizí, ale černá obrazovka s kurzorem myši zůstane. Nemůžu se dostat ani do nouzového režimu. Tlačítka jako zvyšování a snižování jasu fungují, jinak nic.

Předmět Autor Datum
Dříve, než začneš cokoliv zkoušet, se zeptám - máš v notebooku nějaká cenná data, která nemáš záloho…
host 30.01.2019 18:58
host
Jsou tam data pro mě důležitá, ale jsem ochotna se jich v nezbytném případě vzdát, jen když to noťas…
NickName099 30.01.2019 20:34
NickName099
ke svým datům se člověk dostane po vytažení disku, přidání přes usb box k nějakému pc a zkopírování…
lední brtník 30.01.2019 23:44
lední brtník
Bez vyňatia pevného disku to robím cestou EaseUS Backup Todo - free. https://www.easeus.com/backup-s… poslední
Nuda 31.01.2019 04:57
Nuda

ke svým datům se člověk dostane po vytažení disku, přidání přes usb box k nějakému pc a zkopírování důležitých souborů.

taky by šlo nastartovat po povolení v biosu (nabootovat) z jiného média: cd nebo usb např. s hirens boot cd a svoje důležié soubory pro jistotu vykopírovat na flashku.

oprava systému: záleží jak se případný opravář vyzná...
1) jde zkusit nouzový režim (f8 po startu). i když toto vypadá jako starý notebuk s upgradem na w10, dost špatná kombinace, všechny ty systémy časem lehly.
2) po nabootování z jiného média (hirens cd,...) ten soubor "c:\windows\system32\iertutil.dll" přejmenovat na "iertutil.nefunkcni", třeba se to pak rozběhne
3) taky se dá nabootovat z "rescue" antivirového cd/usb, nezávislého na windows, a proskenovat ten disk
4) pokud nic nepomohlo a na systému nezáleží a je ověřeno, že na disku nejsou viry, vyrobit si instalační dvd/usb se poslední verzí systému, nabootovat z něj a dát opravnou přeinstalaci
5) když úplně všechno selže, dá se starý systém smazat instalátorem windows a nainstalovat nový čistý systém
6) lepší než 5) je nechat disk s daty a mrtvým systémem stranou, koupit si levnější model ssd aspoň 250gb, ať starý krám dostane trochu nový vítr a nainstalovat nový systém na něj. data ze starého disku zachraňovat až pak.

Bez vyňatia pevného disku to robím cestou EaseUS Backup Todo - free.
https://www.easeus.com/backup-software/personal.html

Na druhej funkčnej mašine (OS Windows) si na inštaluj EaseUS Backup, na ktorej si vytvor týmto backupper bútovacie médium (na nosiči; cd/dvd/fleške/usb).

Po nabútovaní pošahaného systému z USB-čka kde bude zavádzač EaseUS, si vytvoríš bitovú zálohu systémového disku s OS na druhý oddiel alebo na pripojený externý hdd. Image tejto zálohy bude mať príponu *.PBD.

*PBD sa dajú vo funkčnom OS, kde je nainštalovaný EaseUS v Explorer.exe, priamo v grafickom prostredí systému otvoriť, čítať, obzerať pričom z tejto zálohy sa dajú pohode extrahovať (uložiť, klasicky presunúť myšou) jednotlivé dáta, zložky, súbory niekam mimo, aby si ich zachránila pred preinštalovaním primárneho a aktívneho oddielu.

_____
Marginálne:
Vlastné údaje sa vždy ukladajú na logicky rozdelený pevný disk. Na primárnom spolu s OS nemajú čo pohľadávať.

Bitová záloha systémového oddielu vyrobená pod WinPE alebo Linuxom pri uspatom OS na disku by sa samozrejme náramne hodila. Čo vás v tých školách sučky učky na ZDŠ alebo doma rodičia, prarodičia, praprarodičia dnes učia? Dáta sa majú pravidelne zálohovať, zálohovať a zálohovať.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru