Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čtečka knih - Nejlepší SW pro začínajícího Aj čtenáře

Do 3000 max. se tu nabízejí asi nejlepší Kindle paperwhite 3 a PocketBook 627 Touch Lux 4. Moje otázka ale zní, která znih má lepší SW pro začínajícího čtenáře AJ knih. Překlady určitých slov, poznámek do meziřádků, zjednodušení složitých slovních zpojení (kindle to prý má nevím jak pocket) atd.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ono je to s tema slovnikama (cizich slov) u ruznych typu ctecek trochu slozitejsí, alespon s cestino…
XoXoChanel 06.03.2019 23:59
XoXoChanel
Díky za tu zmínku o pravidelných slevách v4 na Amazonu. Včera byl ten den, tak jsem ji za 90 euro vz…
Homan 12.03.2019 06:30
Homan
- Dobre jsi udelal. "KWP_4" vs "KWP_3" je né jen lehci (o nakych 20g), ale i uzsi, podporuje IPX8 (v…
XoXoChanel 12.03.2019 11:49
XoXoChanel
Díky. JB asi v plánu nemám. Na to abych si tam popř. hodil další slovník ho nepotřebuji. poslední
Homan 12.03.2019 14:51
Homan

Ono je to s tema slovnikama (cizich slov) u ruznych typu ctecek trochu slozitejsí, alespon s cestinou. U ENG potkas zpravidla Webster's Dictionary 1913
Ctecky e-knih znam docela dobre, ma osobni preference je "PocketBook" a "Kobo", Kindle az na poslednim miste, uz jen kvuli zavrenému systému a bez podpory formatu jako ePub..
* Kindle ma skoro vsechno online a vetsina sluzeb funguje jen v USA nebo jsou exlusivne jen v ENG jazyku. Uplne bych se vyvaroval Oasis 2, ale tvuj rozpocet ho stejne nedovoluje.

PS: Jinak urcite bych na misto kindle White Paper 3 zvoli posledni veri v4 (na kterou jsou na Amazonu pravidelné slevy). Okolo 100Euro bych doporucil 160gramovou → KOBO CLARA HD které ma o proti KINDLE osvetleni typu PROlight kde si muzes sam upravovat podsvizeni bilé a oranzové, u KINDLE toto mozné neni..

TiP ~ Kdyby te nahodou zajimalo to KOBO CLARA HD , pred casem jsem na toto zarizeni delal mensi recenzi, tak klidne nahledni zde →https://pc.poradna.net/articles/2774078-recenze-ctecky-e-knih-kobo-clara-hd
* Pocketbook, alespon urcité modely umi i TTS (text to speech) a cist i Audio_Knihy a IMHO patri k tem co maji nejlépe provedeného pruzkumnika souboru a slozek.

- Dobre jsi udelal. "KWP_4" vs "KWP_3" je né jen lehci (o nakych 20g), ale i uzsi, podporuje IPX8 (vodotesna) tak se nemusis bat ze ti zmokne :-)
- Jenom skoda ze nema nocni mod jak "Oasis". Jde jen o SW, nechapu proc to Amazon exlusivne implantoval jen na "Oasis".
- Jestli mas v umyslu cist knizky prevazne v ENG nemusi byt spatny napad vzit 'pausal?' Kindle/Unlimited, kde muzes cist az 10 knih naraz zdarma, kdyz ji prectes tak ji vratis a pujcis si novou, tak to muzes opakovat do nekonecna. Knizky si muzes pujcovat i vracet primo z ctecky, pred casem to tak jeste neslo.
* Ono, nez tu knizku vratis, tak si ji muzes prekopirovat do PC ze :-p , ale nevim jestli se tu takové techniky jako odstranovani DRM muzou uvadet.

TiP ~ Jestli mas v umyslu porvést "Jailbreak", tak po prvnim spusteni tvuj Kindle neupdatuj na posledni verzi, jelikoz ti to JB znemozni.
- V pripade ze nemas v umyslu do ctecky instalovat naky SW treti strany, tak neco takového neni potreba provadet.

TiP2 ~ Jen mensi tip na konec. Mas-li vlastni knizky v .ePUB (format ktery Kindle nepodporuje), muzes pouzit program "Calibre" a tvé knizky [ePub] preformatovat na format Kinde [.AZW3] (prevadet .ePub na → zastaralé .mobi jak nekteri doporucuji bych osobne moc nedoporucoval).
[Calibre] na stahnuti : https://calibre-ebook.com/
* Nezbyva nic jiného nez prekopirovat tvé knihy do ctecky a zacit cist ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru