Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čtečka knih - Nejlepší SW pro začínajícího Aj čtenáře

Do 3000 max. se tu nabízejí asi nejlepší Kindle paperwhite 3 a PocketBook 627 Touch Lux 4. Moje otázka ale zní, která znih má lepší SW pro začínajícího čtenáře AJ knih. Překlady určitých slov, poznámek do meziřádků, zjednodušení složitých slovních zpojení (kindle to prý má nevím jak pocket) atd.

Předmět Autor Datum
Ono je to s tema slovnikama (cizich slov) u ruznych typu ctecek trochu slozitejsí, alespon s cestino… nový
XoXoChanel 06.03.2019 23:59
XoXoChanel
A tohle? https://www.amazon.com/Czech-English-translation-dictionary-ebooks-ebook/dp/B01DF5YDZY nový
Homan 08.03.2019 00:58
Homan
- Zalezi jakou ctecku od jakého vyrobce a s jakym OS pouzivas, ten v tvém odkazu je pro zarizeni "Ki… nový
XoXoChanel 08.03.2019 12:09
XoXoChanel
Tím se to podstatně zjednodušuje když i na Kindle můžu hodit CS slovníky do toho Koreaderu. Kindle m… nový
Homan 09.03.2019 01:54
Homan
Kindle mají asi bytelnější konstrukci než pocketbook hádám. - To zalezi od urcitého modelu, ale Whi… nový
XoXoChanel 09.03.2019 13:19
XoXoChanel
Otázkou je jestli je Android na čtečce jako OS je dobrý nebo špatný nápad z hlediska mého primárního… nový
Homan 09.03.2019 17:10
Homan
Taky by mě zajimalo, hlavně ta výdrž baterie. Mám pocketbook a měsíc mi vydrží v poho. Android se mi… nový
snco1301 09.03.2019 17:23
snco1301
-To je uplne jedno jestli je tam Android nebo Adobe, FireOS, ono to nemá "Android" jako takovy, tak… nový
XoXoChanel 09.03.2019 18:36
XoXoChanel
u kterého nemusis resit REKLAMY na obrazovce které muzes u specialnich nabidek Kindle potkat Nevim,… nový
merlouska 09.03.2019 20:34
merlouska
A to to jeste ani nebyly reklamy v pravem slova smyslu, jen nabidka neceho od Amazonu - O tom nak t… nový
XoXoChanel 09.03.2019 20:50
XoXoChanel
- Jestli tobe nevadi tim lip pro tebe. No nevadi, protoze kdyz se to zobrazuje ve chvili, kdy na c… nový
merlouska 09.03.2019 22:55
merlouska
Díky za tu zmínku o pravidelných slevách v4 na Amazonu. Včera byl ten den, tak jsem ji za 90 euro vz… nový
Homan 12.03.2019 06:30
Homan
- Dobre jsi udelal. "KWP_4" vs "KWP_3" je né jen lehci (o nakych 20g), ale i uzsi, podporuje IPX8 (v… nový
XoXoChanel 12.03.2019 11:49
XoXoChanel
Díky. JB asi v plánu nemám. Na to abych si tam popř. hodil další slovník ho nepotřebuji. poslední
Homan 12.03.2019 14:51
Homan

Ono je to s tema slovnikama (cizich slov) u ruznych typu ctecek trochu slozitejsí, alespon s cestinou. U ENG potkas zpravidla Webster's Dictionary 1913
Ctecky e-knih znam docela dobre, ma osobni preference je "PocketBook" a "Kobo", Kindle az na poslednim miste, uz jen kvuli zavrenému systému a bez podpory formatu jako ePub..
* Kindle ma skoro vsechno online a vetsina sluzeb funguje jen v USA nebo jsou exlusivne jen v ENG jazyku. Uplne bych se vyvaroval Oasis 2, ale tvuj rozpocet ho stejne nedovoluje.

PS: Jinak urcite bych na misto kindle White Paper 3 zvoli posledni veri v4 (na kterou jsou na Amazonu pravidelné slevy). Okolo 100Euro bych doporucil 160gramovou → KOBO CLARA HD které ma o proti KINDLE osvetleni typu PROlight kde si muzes sam upravovat podsvizeni bilé a oranzové, u KINDLE toto mozné neni..

TiP ~ Kdyby te nahodou zajimalo to KOBO CLARA HD , pred casem jsem na toto zarizeni delal mensi recenzi, tak klidne nahledni zde →https://pc.poradna.net/articles/2774078-recenze-ctecky-e-knih-kobo-clara-hd
* Pocketbook, alespon urcité modely umi i TTS (text to speech) a cist i Audio_Knihy a IMHO patri k tem co maji nejlépe provedeného pruzkumnika souboru a slozek.

- Zalezi jakou ctecku od jakého vyrobce a s jakym OS pouzivas, ten v tvém odkazu je pro zarizeni "Kindle".
- Zakladni sadu slovniku cizich slov ma zpravidla kazda ctecka e-Knih (minimalne anglicky) takze zadny kupovat nemusis.
* Navic nekteré slovniky jsou poskytovany i zdarma. CS slovniky nepouzivam, pouzivam bud EN nebo EN/FR, slovnik dic zdarma. Ale jak uz ti pisu jednou vyse, zalezi od toho, jakou ctecku e-Knih pouzivas.

TiP ~ Ono neni spatné na ctecku nainstalovat [Koreader], se kterym je to podstatne jednodusi.
* Koreader je samostatna aplikace ke cteni dokumentu, knih (knihu muzes otevrit bud zakladnim integrovanym softwérem na cteni knih vyrobce (Kreader, Fbreader etc) , nebo s [Koreader] na ktery jde s trochou trpelivosti najit 'ZDARMA' spoustu slovniku a navodu jak si vytvorit popripadne vlastni plnej net ;-)

- Co je to [Koreader] ? : https://github.com/koreader/koreader/wiki
- [Koreader] a dictionary support. Ukzaka instalace CZ-ENG slovniku v a Koreaderu : https://github.com/koreader/koreader/wiki/Dictionary-download

*ilustracni obrazky:
[85206-1-3-png][85207-2-3-png][85208-3-3-png]

Kindle mají asi bytelnější konstrukci než pocketbook hádám.

- To zalezi od urcitého modelu, ale WhitePaper 3 bych nejak extra kvalitni taky nenezval. Ale jak te upozornuji hned v prvnim prispevku, KINDLE je uzavreny OS na kterém by jsi musel v prni rade provést "JAILBREAK" aby jsi tam mohl vubec neco nainstalovat nebo zmenit, "jako pozadi off_screen obrazku".
* Co musim ale KINDLE nechat je fakt, ze jejich ctecky jsou docela reaktivni.

- U PockteBook kuprikladu staci jen prekoporivat "APPku" KOREADER do ctecky a muzes ho hned pouzivat. KOBO to ma prakticky na to samém zpusobu (BOOX, Litebook etc neuvadim, jelikoz jsou mimo tvuj financi budget, navic ty uz maji OS Android kde provedeni je mnohem jednodusi a APPKY nahravas ze store.).
- "Touch Lux 4" nemusi byt spatna volba (ted co na ni vydali novy firmware odstranujici zakladni Bugs) , i prot ty, co preferuji mechanické tlacitka a port na [SD] kartu, ale jsem nazoru ze "KOBO CLARA HD" zustava styale lepsi a levnejsi variantou.
* Ale numusis mit vylozene obavy, kazda ctecka i Kindle ma zakladni sadu slovniku jiz integorvnou. Jeste jsem nevidel ctecku eKnih co by mela databazy slovniku prazdnou ;-)

Otázkou je jestli je Android na čtečce jako OS je dobrý nebo špatný nápad z hlediska mého primárního využití. Pak by přišlo v úvahu C-TECH Lexis EBR-61.

Z jakého e-shopu berete ty ceny? Z českých je KOBO dražší asi o cca 900kč než kindle paperwhite 3 a pocketbook.

-To je uplne jedno jestli je tam Android nebo Adobe, FireOS, ono to nemá "Android" jako takovy, tak jak se sním setkavame a vidime (s nadstavbou) na telefonech nebo tabletech, jde jen o jádro, ale nic co ma Android pod verzi « 6.0 » bych nedoporucoval hlavne kvuli celkové optimizaci a reaktivite, kompability s APP.

-S "E_ctecky" se kteryma se jsem setkal a zkousel (typu Boox, litebook mars etc) s jádrem Android meli slusnou optimizovanou spotrebu, zpravidla nekolik tydnu dle uziti wifi, podsviceni etc na cemz ma i svou zasluhu osazenoa bateri s vice [mAh] kde ve finalním uzití to vyde +/- nastejno. Kindle Oasis2 vydrzi jen par dni.
(Samotna obrazovka pri necinosti ma nulovou spotrebu a zobrazeny obsah zustane i kdyz vyndas baterii, tak jde o to, jak to (prepisovani obrazovky/otaceni stranek, dotek, a_lising etc kady vyrobce zoptimizuje. Jestli nekteré andoid ctecky maji vetsi spotrebu je jen proto, za nabizi vic aktivnich APP a sluzeb v pozadi.)

Otázkou je jestli je Android na čtečce jako OS je dobrý nebo špatný nápad z hlediska mého primárního využití.

Z jakého e-shopu berete ty ceny?

-Na tvé cteni knizek je zcela jedno jedno jestli to ma android nebo neco jiného. -Bohuzel v Cz neprebyvam, nevim kde vyjde nevhodneji, mozna amazon.de. Ale nez KINDLE bych doporucil redeji ten PocketBook (u kterého nemusis resit REKLAMY na obrazovce které muzes u specialnich nabidek Kindle potkat. Kobo, nebo u Inkpadu/PocketBook se s nicim takovim nepotkas.).

u kterého nemusis resit REKLAMY na obrazovce které muzes u specialnich nabidek Kindle potkat

Nevim, jak to funguje dneska, ale ja mela na Kindlu reklamy jen na "sporici" obrazovky (nevim jak to nazvat, proste ta obrazovka, co naskoci, kdyz to chvili vubec nepouzivam). A to to jeste ani nebyly reklamy v pravem slova smyslu, jen nabidka neceho od Amazonu, co s Kindlem souviselo. To mi neprislo jako zadnej zasadni problem.

A to to jeste ani nebyly reklamy v pravem slova smyslu, jen nabidka neceho od Amazonu

- O tom nak ta "reklama" je ze, ze odkazuje na vyrobky nebo sluzby neceho zde je jen cilova_Amazon ;-)
- Jestli tobe nevadi tim lip pro tebe.
- Osobne od ctecky NECEKAM zadné specialnio nabidky (které se pripojuji k internetu) , nebo spojlery, jestli pouzivam ctecku tak je proto abych cetl, reklam a vsech techto chlivu mam vsude a po ** proc to absolvovat i na cteckach knih (vse je jen vzdy o tom az do jaké miry je clovek schopen co akceptovat). To uz bych mohl rovnou pouzivat tablet .
*Ale nevyskakuji pri samotném cteni, tak se do da akceptovat. U ctecek mensich rozmeru je to IMHO zbytecné zabrané misto nic vic, dopad na baterii by se tezko dokazoval. Cela tady ta Amazon politika, "nechces reklamy tak si zaplat" je na vhozeni do kose..)

Nevim, jak to funguje dneska

- Prakticky stejne, zadna vyznamna zmena v otazce tech reklamnich spoileru na "sporici" + na "hlavni obrazovce" ctecky (jen odstraneni uz nejde jen smazanim, predelani adresare).

- Jestli tobe nevadi tim lip pro tebe.

No nevadi, protoze kdyz se to zobrazuje ve chvili, kdy na ctecku nekoukam, tak je mi to vazne fuk :-)

- O tom nak ta "reklama" je ze, ze odkazuje na vyrobky nebo sluzby neceho zde je jen cilova_Amazon ;-)

Ja si pod reklamou predstavuju spis to, ze by tam Amazon daval prostor dalsim inzerentum, takze by se tam zobrazovaly reklamy na akce v Kauflandu, na zubni pastu proti paradentoze, na bankovni produkty a podobny veci, na ktery jsou reklamy i bezne. Nevim, jestli to takhle funguje treba v USA nebo jinejch vetsich zemich a jen u nas to neni, nebo jestli je to stejne vsude po celem svete.
Jsem si tedka tu ctecku vyhrabala a strcila do nabijecky, abych se podivala, co tam teda je za reklamy. Ze mi tam Amazon nabizi Kindle bookstore nebo Kindle aplikaci pro mobil/tablet za reklamu v podstate ani moc nepovazuju, protoze to porad souvisi s tou cteckou a rozhodne me to neotravuje tak, jako by me otravovaly reklamy na levny pivo v Kauflandu :-) A pri cteni tam neni reklama vubec, takze nemam co resit.

Takze obecne i kdyz reklamy taky nemam rada a vetsinou me celkem obtezujou (diky bohu za adblockery), tak zrovna na Kindle me neobtezovaly nikdy.

- Dobre jsi udelal. "KWP_4" vs "KWP_3" je né jen lehci (o nakych 20g), ale i uzsi, podporuje IPX8 (vodotesna) tak se nemusis bat ze ti zmokne :-)
- Jenom skoda ze nema nocni mod jak "Oasis". Jde jen o SW, nechapu proc to Amazon exlusivne implantoval jen na "Oasis".
- Jestli mas v umyslu cist knizky prevazne v ENG nemusi byt spatny napad vzit 'pausal?' Kindle/Unlimited, kde muzes cist az 10 knih naraz zdarma, kdyz ji prectes tak ji vratis a pujcis si novou, tak to muzes opakovat do nekonecna. Knizky si muzes pujcovat i vracet primo z ctecky, pred casem to tak jeste neslo.
* Ono, nez tu knizku vratis, tak si ji muzes prekopirovat do PC ze :-p , ale nevim jestli se tu takové techniky jako odstranovani DRM muzou uvadet.

TiP ~ Jestli mas v umyslu porvést "Jailbreak", tak po prvnim spusteni tvuj Kindle neupdatuj na posledni verzi, jelikoz ti to JB znemozni.
- V pripade ze nemas v umyslu do ctecky instalovat naky SW treti strany, tak neco takového neni potreba provadet.

TiP2 ~ Jen mensi tip na konec. Mas-li vlastni knizky v .ePUB (format ktery Kindle nepodporuje), muzes pouzit program "Calibre" a tvé knizky [ePub] preformatovat na format Kinde [.AZW3] (prevadet .ePub na → zastaralé .mobi jak nekteri doporucuji bych osobne moc nedoporucoval).
[Calibre] na stahnuti : https://calibre-ebook.com/
* Nezbyva nic jiného nez prekopirovat tvé knihy do ctecky a zacit cist ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru