Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chyby ve Windows 10

Taky se Vám stává, že když např. v Total Commanderu smažete složku na ploše, windows 10 ji tam stále zobrazují, ale protože už neexistuje nejde smazat/odebrat?
Jako fakt nevím co tohle má bejt za chyby, je toho víc i u office, kdy je problém ukládat verze souborů bez přejmenování atd.
To to psali celé znovu, že věci co dříve fungovaly dnes znovuvynalezájí se školáckými bugy?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Win 10 je najzabugovanejsi operacny system v dejinach IT.... Skuste Linux, žiadne otravne aktualizac…
Mlocik97 11.10.2019 11:01
Mlocik97
Windows 10 je standardni Windows, tak jak byly vzdycky a vzdycky tam byly bugy. Nakonec obecne v lin…
RedMaX 11.10.2019 11:26
RedMaX
Suhlasim asi tak s polovicou... Linuxova komunita je trocha roztriestene ale ne az tak, ako hl. dist…
Mlocik97 11.10.2019 11:46
Mlocik97
Ja zkousel kdeco, dokonce i BSD, ale to je opravdu hardcore, prikazova radka na dennim poradku. :-)…
RedMaX 11.10.2019 13:16
RedMaX
ja som rád že Ubuntu sa vrátil ku Gnome... pretože Gnome je jeden z najlepších prostredí vůbec. poslední
Mlocik97 11.10.2019 13:45
Mlocik97

Win 10 je najzabugovanejsi operacny system v dejinach IT.... Skuste Linux, žiadne otravne aktualizacie (aktualizacie tu su ale ani si je nevsimnete, a casto nevyzaduju ani restart, nainstaluju sa na pozadi za jednu minutu) , minimum bugov, zdarma.

Windows 10 je standardni Windows, tak jak byly vzdycky a vzdycky tam byly bugy. Nakonec obecne v linuxu nebudeme-li uvazovat jen jadro ale kompletni system je bugu take pozehnane. V linuxu zalezi od distribuce, ale napriklad rolling release distribuce linuxu byly take naprosto silene.
Ja pouzival nekolik let Manjaro a furt jsem musel resit nejake poblemy a vracet se ke starsim verzim knihoven, protoze nove mely bugy. Pritom soucasne Windows 10 jsou take neco jako rolling release, takze neni divu, ze jsou u toho bugy. Jiste v LTS verzi Ubuntu je z principu bugu mene, protoze se do Ubuntu LTS knihovny dostanou uz v dobe, kdy jsou bugy odchyceny a opraveny.
U Windows 10 je to resitelne odkladem instalace nepovedenych updatu. Musi si clovek ale poridit verzi alespon Windows 10 PRO. Zde jsem si nasledne nastavil 30/90, s 30 dennim odkladem na bezpecnostni zaplaty a 90 dennim odkladem na nove funkce. Jak vis, v mem vlakne si stezuji, ze ani 30 dni na odklad nestacilo a predelam to teda na 60/120 dní odklad updatu. Snad to stacit uz bude.

Co jsem chtel napsat predevsim, duvod proc je Windows 10 horsi nez predchozi Windows je ten, ze Microsoft propustil nekolik tisic placenych testeru Windows, preorganizoval tymy starajici se o aktualizace a o testovani se maji postarat fanousci Microsoftu skrz Insider Preview verze Windows. Teda system hodne podobny linuxu, ktery ma s timto ovsem dlouholetou praxi, takze neni divu, ze to MS zatim nejde tak dobre jako u linuxu. Urcite bych ale Windows 10 nezatracoval jako spatny system, porad ma Microsoft vyhodu vetsiho tahu na branku nez na linuxu, kde je komunita pres spoustu ruznych distribuci dost roztristena a verim, ze casem bude Microsoft i diky tomu efektivnejsi.

Suhlasim asi tak s polovicou... Linuxova komunita je trocha roztriestene ale ne az tak, ako hl. distribuce bych oznacil 5tku Ubuntu, Mint, Fedora, Arch, Debian. To zas neni tak hrozne, hlavne kdyz 3 z nich zdielaju väčšinu kodu so zvysnymi distribucemi, a spolupracuju.

Manjaro neznam, ale počul som o problemoch s nim. U Ubuntu som n za dlhe obdobie pouzivania narazil len na jeden bug, ktorý by uzivatelovi vadil. Navyse V Linixu jde bugy řešit. U Windowsu veľa Bugov vyřešit nemôžeš. U Linuxu som mal problem s audiom a stacilo v jednom config subore zmenit jeden riadok a zacalo to fungovat v pohode. Vo windowse kdyz prestane nieco ist tak to nejde, a nemas sancu to opraviť. V Linuxe aktualizacie su jak chceš, vo Windowse nikoliv, máš tam maximálně odklad o par dní a to je všetko.

Inak ten problem so zvukom vlastne nebol uplne BUG, nez to co som sam sposobil pri pokusoch s PulseAudio. A okrem toho V Linuxe si viem zmenit cokolvek akokolvek chcem.

Ja zkousel kdeco, dokonce i BSD, ale to je opravdu hardcore, prikazova radka na dennim poradku. :-)

Manjaro je odvozene z Archu, vhodnejsi pro domaci uzivatele, ale obe distra jsou pro nadsence, kteri se v tom budou cele dny hrabat. Rolling release snad ani jinak nejde. Fedora taky neni od Windows tak vzdalena, snad sem neprijde jeden obdivovatel a hned se tu do me nepusti, ale jejich 11 mesicni cyklus je taky pro nadsence, kdyz tak prvnich 5 mesicu po vydani to byla sama oprava, ale uz je to taky dost let zpatky, vracet se tam rozhodne nehodlam. Debian je zase presny opak, super stabilni system s minimem funkci. Pro me jedinne pouzitelne je Ubuntu LTS, ale nepochopim nekolikalety vyvoj vlastniho prostredi a pak nahle to cele zahodi ve prospech Gnome Shell? Nebo vyviji Ubuntu Touch a pak to zahodi bez realneho nasazeni s tim, ze Android je vlastne linux? Za me stejne prehmaty jako u Microsoftu s prosazovanim Metro aplikaci nebo zahozenim mobilnich Windows 10.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru