Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Dá sa nejak zhruba,vypočítať agregácia

Sory,že zakladám novú tému,trocha nadvezuje na moju nizka rýchlosť.Chcel by som sa opýtať,či sa nejak dá zhruba vypočítať tá oná agregácia.Moj IP,ponúka cez LTE internet rýchlosti 20 Mb/s upload:2 Mb/s.......download:35 Mb/s,upload: do 3 Mb/s........download:50 Mb,upload:do 5 Mb/s.V papieroch som to nikde nenašiel.Na svojej stránke majú len toto,čo možno s tým súvisí:Bežne dostupná rýchlosť je rýchlosť pripojenia v rozsahu 60 až 100% maximálnej prenosovej rýchlosti v závislosti od HW užívateľa, lokálnej siete užívateľa, typu a povahe dátovej komunikácie a pod.. Za stanovenie tejto rýchlosti sa považuje priemerná rýchlosť získaná ako rýchlosť nameraná v minimálne 12-tich prípadoch na vhodnom, rýchlom a dostatočne spoľahlivom dátovom zdroji počas dňa v rozostupoch min. 1 hod..

Minimálna rýchlosť je dolná hranica bežne dostupnej rýchlosti, teda 60% maximálnej prenosovej rýchlosti.To vraj platí keby som bol pripojený káblom.Tj.net LTE....na streche anténa,od antény kábel do routra a z routra by som potiahol kábel do notebooku.Už druhý deň to sledujem,do tej 18 tej je rýchlosť nad 20 Mb/s aj 25 a viac Mb/s,po tej 18 tej to padne aj pod 20 Mb/s,prípadne na 10 Mb/s.Ok ignorujem to viac s tým nespravým,jedine sa pripojiť káblom.Ked to ide načo do toho vrtať.

Předmět Autor Datum
Nie neda sa, pretoze rychlost zavisi od spravania sa uzivatelov. Je dlhodobo zname, ze 4% uzivatelov… poslední
fleg 13.02.2020 20:26
fleg

Nie neda sa, pretoze rychlost zavisi od spravania sa uzivatelov.
Je dlhodobo zname, ze 4% uzivatelov robia 96% trafficu, takze staci ak si v agregacnej skupine s niekym 4% a mas smolu.
Inymi slovami s agregaciou 1:50 ti moze ist net paraoxne lepsie ako s agregaciou 1:5.
Samozrejme zavisi to aj od komplikovanosti shapovacich pravidiel...napriklad ISP moze mat nastavene, ze ak vyuzivas linku na 100% viac ako 10min zacne ti zahadzovat nahodne packety, cim ta spomali a uvolni miesto ostatnym.
Moznosti je vela.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru