Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows 10 předinstalované od Dell automaticky šifrují diskové oddíly?

Ešte jedna vec. Ak obnovíš systém s ktorým si predtým vyrobil zašifrovaný oddiel, prídeš od dáta, lebo šifra zostala v System Volume Information o ktorú obnovou zo zálohy prídeš aj ak si uchováš šifru a heslo.

Teda po zašifrovaní dát si sprav ešte jednu novú bitovú zálohu systémových oddielov s W10 a tiež aj zašifrovaného oddielu, lebo sú vzájomne zložky System Volume Information pod NTFS Bitlockerom prepojené, previazané.

Osobne na vlastnej mašine nástroj Bitlocker nepoužívam lebo je moc zložito zapeklitý pre bežného smrteľníka nezaujímavého pre tajné služby nemenovaných zlomocností tohoto sveta.

Tých pár dát určených k manuálnemu prenosu okopčím v zaheslovanej, "dvojitej bubline" pod WinRar na flešku alebo pošlem pod silným heslom na Cloudové úložisko prípadne do kapacity 5MiB odošlem mailom.

Šifrovať systémový oddiel s W10 je zhovadilosť, nemá absolútny význam lebo v prípade W10 z ISO trvá čistá inštalácia max. 30 min. s poslednými záplatami pre toho, kto nemá v talóne bitovú zálohu aktívneho a primárneho oddielu niekde bokom s nainštalovaným obslužným SW a SW od tretích výrobcov potrebných k vlastnej práci.

Osobné dáta, maily, doklady, listiny, faktúry, podvojné účtovníctvo, komprimované zálohy apod., sa vždy odkladajú na druhý logický oddiel pevného disku. Kópie týchto dát kvôli ransomware sa ukladajú na manuálne odpájateľné médiá. Rańsomware totižto zašifruje celý oddiel aj s bitovými kópiami záloh.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny