Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Wifi adapter

Zdravim. Koupil jsem si usb wifi adapter a velmi casto vypada signal. Kde muze byt chyba?
V routeru ne, protoze s notebookem funguje dobre, ve vzdalenosti asi taky ne, protoze je to jenom nejake 4 metry pres jednu obycejnou zed. Jenom snad obcas windows hlasi chybu systemu, ze sit s takovym nazvem uz existuje nebo tak neco. Diky za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zjistil jsem, ze kdyz mam notebook vyply, tak na druhem pocitaci jede ten internet pres usb normalne…
rotak 07.09.2008 12:11
rotak
Uplne normalna vec pri niektorych wifi kartach. Je vpodstate jedno ci je to USB alebo PCI ci PCMCIA…
KiloViktor 08.09.2008 20:58
KiloViktor
USB má přece jen jednu nevhodnou vlastnost: musíš mít v PC virtuální ovladač, který z "hloupého" USB… poslední
touchwood 09.09.2008 19:23
touchwood

Uplne normalna vec pri niektorych wifi kartach. Je vpodstate jedno ci je to USB alebo PCI ci PCMCIA pripadne ine riesenie...
Problem je na fyzickej vrstve v pristupe na zdielane medium kedy sa dve (alebo viac) sucastne vysielajuce zariadenia pokusaju pristupovat v rovnakom case na pristupovy bod (AP alebo router).
Sposobene to moze byt vysokym vykonom niektoreho zo zariadeni, nevhodnou antenou (pripadne rozladenou antenou alebo napajacom).
Najcastejsie vsak vadia fazove posuvy odrazeneho signalu ktore interferuju (rusia) s priamym signalom pripadne so signalom druheho wifi zariadenia.
Napravou moze byt posunut trocha NB do niektorej strany (+/- 15cm by malo stacit) alebo pouzit inu antenu. Pravda na USB ktory nema pripojenie na ext.antenu to pojde velmi tazko alebo skor vobec.

USB má přece jen jednu nevhodnou vlastnost: musíš mít v PC virtuální ovladač, který z "hloupého" USB udělá síťový adaptér. A právě v tomto virt. zařízení (resp. ovladači jako takovém) bývá často mnoho chyb a nedostatků, které sice "nějak" fungují, ale jednoduše řečeno: hardware je hardware.

S nekompatibilitou adaptérů/AP v B nebo G normě jsem se už hodně dlouho nesetkal..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru