Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno jsem v 192.168/16 a stále se dostanu na privátní 10.0.0.0/8

Díkes, čekal jsem obsáhlejší odpověď.
To nevím jistě, jestli z mobilu jsem připojen na 10.x.y.z, (blbě to budu zjisťovat).. Sdílecí program na wifi rozjede gateway 192.168.2.1 a přiděluje notebooku 192.168.2.2.

A on to není důvod, ani když jde o privátní adresy?

To pak zní docela hrozivě, myslel jsem, to pak jsou v ohrožení miliony privátních sítí: je totiž možné se dostat z jedné privátní sítě do druhé: například když propojím do Switche deset počítačů a pět z nich (pro jistotu staticky nastaveno) bude mít IP 10.22.0.0/24 a dalších pět 10.111.0.0/24, pak bych čekal, že spolu nebudou komunikovat. NAT zde vůbec nevystupuje

Ale o přesměrování portů to vůbec není, to je jiný druh problému (že klient se nemůže připojit na server za NATem), to je můj názor, že NAT zde nehraje roli.

je jasné, že NAT umožní komunikovat notebooku se zařízeními v internetu (protože telefon musí změnit zdrojovou adresu odcházejícho paketu na svou) , a technicky je jedno jestli jde o veřejnou IP v netu (seznam.cz) nebo privátní IP 10.x.y.z dashbardu, ale podle mě pravidlo, že právě když se chce spojit s privátní adresou, tak se to nesmí..

Nebo to pravidlo o tom, že privátní adresy vykládám špatně?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny