Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Linux distribúcia pre začiatočníka

Pro starsi lidi je vyhodny, kdyz jim to nekdo veci znaly "proste nastavi" a ono to pak "proste funguje" a nemeni se to samo pod rukama. Pro spoustu starsich je lepsi mit ten program stejny (i kdyz v podstate zastaraly a bez novych vymozenosti), nez mit kazdou chvili vsechno jinak a treba i par veci navic (o ktere se nikdo neprosil), ale hlavne se znovu pracne ucit, jak na tom udelat to, co se predtim pracne naucili na verzi predchozi. Proste ve stari se clovek uz hur uci, da to vic prace a nepotrebuje uz byt cool mezi vrstevniky tim, ze ma o jedna novejsi verzi cehosi.

Zaroven se tam da spousta veci naskriptovat a nastavit z CLI, takze neni problem se tam lognout na dalku a udelat beznou udrzbu, aniz bys musel slozite neco oklikavat. A starouskovi tam vrazis odkaz na nejaky skript, ktery "proste udela" aby mu veci fungovaly jednoduse - at uz jde o zalohy, konverzi cehosi do jednotneho formatu ci cokoli jineho.

Spousta dister uz ma hezke prostredi, ktere pro bezne uzivatele bohate staci a ktere se da naskinovat tak, ze se v podstate nenmeni, bez ohledu na verzi SW pod nim. Takze veci funguji furt stejne a to je dobre, aktualizace se nevnucujou vnevhod a nic nerozbiji a proste je to jednoduche a pochopitelne.

Cili pro stare lidi je vyhoda, ze se jim o to muze snadno starat nekdo jiny a udrzet jim to na venek "stejne" a funkcni.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny