Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Linux distribúcia pre začiatočníka

Možno som dal zlý príklad nakoľko IB používa 2FA tuším už povinne každá banka to musí mať. To isté aj iné služby ktoré niečo znamenajú majú 2FA. Ak sa mám priznať tak poslednú dobu ma dosť štve to sledovanie zo strany MS, googlu a iných veľkých hráčov. Možno som paranoidný ale ak má niekto všetko vsadené na jedného koňa(myslím napríklad google pixel s OS od googlu, email od googlu...) tak to beriem ako niečo riskantné. Žiadna firma by nemala mať takúto prevahu v oblasti osobných údajov.
Tie falošné voľby pri inštalácii W10 ma vždy rozosmejú, snáď aj niekto verí že má používateľ na výber či to sledovanie/telemetria je vypnutá? Práve v tomto mi príde LUNUX ako niečo totálne iné. Žiadne programy a služby nevnucujú, všetko je na voľbe uživateľa a z toho rozhrania som mal dojem že je to OS robený pre uživateľa a nie pre reklamu a informácie ako v prípade W10.

Pochybné programy to je široký pojem :-)
"cistice, boostery, aktualizatory driveru, pochybne antivirove programy, cracky do her." z týchto ktoré si vymenoval nemám nič takéhoto charakteru. Už vyše roka som nič na čierno do OS neinštaloval. Lenže kde je istota že nejaký soft ktorý používam nieje taktiež pochybný? Dajme tomu nejaký soft od logitechu alebo hyperxu pre nejakú perifériu. Kde je istota že je to dôveryhodný soft? Sú mnohé známe a "overené/bezpečné" SW u ktorých vysvitlo že škodia...

Ohľadom podpory SW na LINUXe nemám vôbec obavy. Čo viem tak jedine profi nástroje na edit AV sú trocha problémom ale tuším že tiež tam bude nejaká šikovná a dobrá alternatíva. Spomínaný MS Office je to posledné čo by som riešil. LibreOffice pre mňa osobne ponúka lepšie služby ako MS Office.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny