Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podrobnosti o šifrovaném telefonu BlackPhone

Děkuji. Ale teď tomu teda vůbec nerozumím. Přece musí být rozdíl, pokud máš Android, kde Google zaznamenává, uchovává a prodává absolutně všechno, co děláš na mobilu (včetně každého doteku klávesnice, kvůli údajnému ,,zlepšování"služeb, takže hesla úplně ke všemu včetně banky apod.) a pokud máš šifrovaný telefon?

Našel jsem si nějaké informace v češtině, ale jedná se o 7 let starý článek, když zřejmě přišel ten BlackPhone na trh s verzí 2.

Blackphone 2 přichází se šifrovanou nadstavbou PrivatOS nad systémem Android a balíkem aplikací Silent Suite, bez nichž výrobce nemůže garantovat kompletní zabezpečení dat. Poskytované služby jsou přitom nabízeny formou předplatného.
K šifrování Blackphone, Blackphone 2 a tablet Blackphone Plus používá software Silent Circle a SpiderOak. Připojení k internetu probíhá přes virtuální privátní sítě (VPN) a po zapnutí se zařízení zeptá na heslo a PIN.
První Blackphone nabídl v rámci balíku Silent Suite například aplikaci Silent Phone, slibující ochranu proti odposlechu – v praxi se jednalo o bezpečnou peer-to-peer VoIP telefonii. Dalšími zabezpečenými programy byly Silent Text pro bezpečnou textovou komunikaci či Silent Contacts, který chránil uložené kontakty před zvědavýma očima. Všechny služby a nástroje v tomto smartphonu jsou šifrovány, práce v prohlížeči a aplikacích by měla být zcela bezpečná. Vývojáři ujišťovali, že telefon je prost jakéhokoli spyware či adware.

Volání a videohovory bez odposlechů, anonymní a šifrované mobilní připojení, obrana proti stopování na webu, plná kontrola nad aplikacemi, bezpečné sdílení souborů či ochrana před zloději
Tým odborníků, kteří pracovali pro elitní komanda NavySeals a firmy v kalifornském Silicon Valley, modifikovali operační systém PrivatOS a vybavili mobil tak, aby ho nikdo nemohl sledovat ani nejvýkonějšími počítači tajných služeb.

Ještě jsem teď našel opět starší článek na root.cz https://www.root.cz/clanky/blackphone-chytry-mobil-na-ktery-ma-byt-nsa-kratka/
Trochu víc jsem to pochopil.

Co to je u té e-sim ten stav planing, že to není skutečné?

Já to šifrování nepotřebuji, ale myslel jsem si, že jsou hovory šifrované automaticky zdarma mezi sebou a ta částka 3.600,-Kč za 100 minut je pro šifrovaný hovor někomu, kdo ten BlackPhone nemá. Což je vlastně asi hloupost. Musí ho mít nejspíš oba.

Stále teda nevím,za kolik Kč a co by stačilo koupit? Můžu za 300 liber (9.000,-Kč) koupit pouze telefon a používat ho? Nic víc. je tam volání mezi BlackPhony zcela zdarma bez omezení. Ale na jak dlouho, pokud nebudu dokupovat žádné služby? Root píše, že tam jsou služby na 3 roky při zakoupení telefonu. Ale článek je 7 let starý.

https://dotekomanie.cz/2019/05/bittium-tough-mobile-2-je-nejbezpecnejsi-smartphone-na-svete/

,, nabízí funkce spojené se zabezpečením informací a software integrovaný přímo do zdrojového kódu. Tím je zajištěno, že jak data uložená v zařízení, tak přenos dat jsou co nejvíce chráněny. "

Ještě jsem našel novější článek z roku 2019, kde se uvádí Bittium jako nejbezpečnější telefon na světě. Ale ta cena už je 4x vyšší. To už je hodně.

Těch 9.000,-Kč za BlackPhone se jeví jako celkem dobrá cena, jen správně porozumět tomu, co za to vlastně člověk dostane? Aby to pak nebylo třeba nefunkční, pokud si člověk nepředplatí nějaké jejich služby?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny