Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemAnketa Kedy očakávate zlepšenie trhu s počítačovými komponentami, hlavne GK?

Tady je zase ve hre jina duvera - ze zadny stat, ani EU, ti na ty penize nedosahne, takze nehrozi pripad kyperskych (i jinych) bank, ktere ze dne na den z tvojich jednicek a nul urizly kus a rekly ti, ze mas proste smulu. U bitcoinu tohle nehrozi, stejne jako u zlata v ruce. Taky nehrozi statni inflace, kdy ti penize (i ulozene a urocene v bance) ztraci hodnotu podle rozhodnuti vlady. Naopak hrozi to, ze bitcoin sam reaguje hodne na poptavku (a nabidku), takze po predchozim rustu muze klidne zase padat (i kdyz je tu docela sance, ze bude reagovat na zmeny oficialnich platidel opacnym posunem - jak se bude duvera presouvat sem a tam a jak moc s tim budou staty verglovat).

Ta duvera ve stat zase neni tak univerzalni, mnozi jeste pamatuji menovou reformu, kdy jeden den byla mena "pevna a stabilni" a druhy den najednou byly penize fuc https://www.investujeme.cz/clanky/antonin-zapotocky-nase-mena-je-pevna-a-menova-reforma-nebude/
Kypr, Recko a dalsi jsou trochu mene razantni pripominky, ze to jde udelat i v soucasnosti, nejen pred 70 lety. A od sametove revoluce nase penize taky diky inflaci spadly na mene nez 10% puvodni hodnoty (tech 10% trvalo neco kolem 10 let, pak se to zpomalilo, ted to zase zrychluje).
A pochopitelne se to netyka pouze Evropy. Takze rada lidi ma docela dobry duvod, proc diverzifikovat portfolio a v "oficialnich penezich" drzet jen nejakou malou cast - zbytek ukladat nekam jinam - do pozemku, akcii, kryptomen, zlata, stribra, nemovitosti ...

A samozrejme co se bitcoinu tyce, tak EU takovehle veci nedovoluje provadet, protoze se ji na dovoleni proste nikdo nepta a EU nema prostredky, silu a vuli na to, aby je dokazala odstavit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny