Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ako zakazat prechod na windows 11

nevybavuju si jediného uživatele, který by brečel že končí starý systém, žiješ v divné bublině.

zato bránit se novému systému má dobré důvody:
- změna ovládání bývá nepříjemná, zvlášť když musíš měnit skripty pro automatizaci. tam nefunguje žádný pokus-omyl nebo x-minutové hledání, musí přesně fungovat nová syntaxe navíc současně i se starou.
- typickým kretenismem m$ je znefunkčnění starých postupů (třeba pro výchozí nastavení profilu) a zahnojení systému novými potenciálně zranitelnými zbytečnostmi. ukázkově nepřátelským systémem v tom jsou win10. je to ostudné, ale jedinou normální přiměřeně bezpečnou edicí je osekaný ltsb/ltsc.
- choromyslná obsese aktualizacemi, které mívají v novém systému velikost celých starých servicepacků, přináší trochu problémy s jejich distribucí a hlavně větší problémy s množstvím nových chyb, špatné opravy často přináší zhoršení stavu (opravy oprav). ukázkami zoufalosti jsou nekonečné pokusy o zabezpečení děr rdp nebo intel me ve win10.
- u win10 se viditelně projevuje generační obměna programátorů u m$, kdy se v systému objevují školácké chyby, které byly vyřešené 10 let předtím.
- tebou vzpomínaná změna os přišla hloupým způsobem: nové visty byly cca 3x nenažranější než staré xp. výrobci však nároky os podceňovali a dodávali naprosto nevyhovující sestavy (vista s 1gb ram, dokonce s 1jádrovým cpu)
- jak tu padlo: systém si nekupuješ kvůli novým duhovým ikonám, ale protože potřebuješ spouštět aplikace. nový systém vždy znamená nějaké problémy se starými aplikacemi. (nová instalace, nová licence, nové nastavení - přitom přínos nula)
- s novým os přichází změny nebo nekompatibility se starým způsobem zálohování, s migrací systému

že domácí klikač polovinu z toho nechápe ještě neznamená, že tyto problémy neexistují. tak proč bych já měl být pokusný králík na novém os?
změny vždy neznamenají, že jsou špatně, jak se ptáš ty. ale vadí prostě že jsou.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny