Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno SW kombinace

Na tohle jsem mnohokrát dělal tabulku v excelu (nebo calcu), pokaždé znova, protože mi to přišlo jednodušší než hledat původní soubor.
Naposledy jsem myslím potřeboval složit přesnou hodnotu z přesných odporů, které byly dostupné jen v několika hodnotách. Tak jsem si spočítal všechny kombinace (a jejich odchylku od žádané hodnoty) a pak jsem jen vybral tu nejmenší (náhodou mezi možnostma vyšlo i s nulovou a řikal jsem si, že mě to nenapadlo, taková divná kombinace). Možná jsem zkoušel i kombinace tří, už nevim.
Takže taková školní úloha má i nějaké praktické použití, tohle bylo složitější o to, že to nebylo 1, 2, 3... ale nějaká vybraná řada hodnot dostupných v obchodě.
Jinak pokud by šlo o programování, je to brnkačka, dva vnořené cykly for X= 1:16, for Y=1:16, nějaké příkazy, end, end (zápis záleží na použitém jazyku, tohle by byl matlab, tam namísto 1:16 se dá klidně dát pole třeba [100 220 1800 3000], proč jsem to v něm tehdy neudělal vlastně nevim). Je to dokonce natolik základní, že kdy před odesláním pro jistotu koukám na dokumentaci matlabu, jestli jsem se někde neseknul (používám více jazyků, tak mi občas něco ujede mimo) te to tam hned jako první příklad k příkazu for jen s jinými proměnnými v jiném rozsahu.
V tom excelu to je kapku složitější, ale pořád je to hračka na pár minut a dá se to udělat více způsoby.
Pokud je to školní úloha, záleží, co chce učitel, ten má obvykle jasnou představu (včetně věcí, které nenapíše do zadání) a prostředky jsou také většinou dané.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny