Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nová technológia zobrazovacích panelov QD-OLED

stylar vďaka za užitočné info. Tiež by som najradšej mal všetko OLED. Porovnával som v obchode OLED s QLED a všelijaké variácie LCD ktoré tam mali. Nech som sa nato pozeral akokoľvek tak OLED bol jednoznačný víťaz. Úplne dokonale sa to dá testovať pri zobrazovaní hviezdnej oblohy respektíve vesmíru. Až tam sa ukáže že jedine OLED to je schopné zobraziť správne.

host ten QNED vyzerá zaujímavo. Čítam že je to kombinácia mnohých moderných technológii. Že má pre 86" až 2500 stmievateľných zón. Koľko ich má OLED ak sa jedná o 2160p rozlíšenie? 3840x2160=8,294,400 no a sme doma :D
Každý jeden OLED pixel sa vie individuálne úplne vypnúť. V tomto vidím hlavnú silu a dôvod prečo jedine OLED to vie zobraziť správne. Je pravda že 2500 smievateľných zón už vyzerá pomerne dosť a rád by som niekde videl na vlastné oči čo to dokáže. Jednoznačne je to lepšie ako bežné podsvietenie ale nevyrovná sa to OLED.

S tým vypaľovaním bude trvať roky kým si overím ako to naozaj je. Podľa mňa to dnešná OLED TV s dostupnými technológiami musí zvládnuť ak človek vyslovene nepozerá hodiny spravodajstvo alebo tam hodí na obraz dlhodobo statický obraz. Som si takmer istý že v prípade výhradne využitia TV na filmy/seriály je tam nulová šanca na vypálenie obrazu.

U toho monitora to je podľa mňa problém. Tak ako píše lucifer. V rámci desktopu je mnoho statického obrazu. Lišta štart je na obraze takmer neustále. UI prehliadača alebo UI nejakého SW je taktiež pomerne dosť statický obraz. Ja už sa v rámci OLED TV nebojím vypálenia obrazu ale na monitore by som mal strach kúpiť si OLED monitor za vyše 1000€ s tým že po pár rokoch sa ten obraz vypáli. Počkám si zopár rokov nech sa zabehne napríklad ten QD-OLED alebo nejaká iná alternatíva panelu ktorý vie vypnúť jednotlivé pixely. Nech čas ukáže či to daná novinka vyriešila a je bezpečné si kúpiť takto drahý monitor ktorého obraz bude aj po dlhých rokoch v TOP forme :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny