Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Příprava k vypínání Windows. Nevypínejte počítač.

V linuxu jsou právě hlavně potíže s ovladači, výrobci hw od něj totiž dávají ruce pryč. Pokud linux nemá ovladač (naštěstí má ovladače i pro spoustu věcí, pro které je nemá windows) a výrobce nedodá ovladač v nějakém rozumném balení, tak je pro BFU prakticky nemožné takový hw zprovoznit. Na to je potřeba při nákupu hw myslet (narozdíl od win, kde se dá očekávat, že aktuálně prodávaný hw bude mít ovladače pro aktuální systém windows).
(TV kartu jsem radši na linuxu vzdal, a přesunul jsem ji do jednoho z dožívajících windowsovských počítačů. Podle všeho ji podporovat měl. Teď mám jiné TV karty, protože T2, i ty se snad už někomu podařilo v linuxu rozchodit, ale zatím zůstávám u toho starožitného, tam mám už tu televizi zaběhnutou.)
Ale jinak uživatelsky je to daleko příznivější, teda po nějaké aklimatizaci (přijde mi ale, že oproti alkimatizaci ve wistách tohle byla pohodička). A víceméně mi přijde jedno jestli ubuntu, fedora, mint, debian a ještě jsem jich pár zkoušel (nemluvě o raspbianu pro raspberry).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny