Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Podle čeho je počítána CRC-32 ?

Kdysi jsem na to někde stáhnul dva open source programy (spíš examply), jeden v něčem, co jsem přeložil do pascalu/delphi a druhý v assembleru (údajně kvůli rychlosti, ale ta nebyla o moc větší co si pamatuju). Ale je to už tak dávno, že těžko budu vzpomínat. Ovšem dneska stačí zadata dotaz do vyhledávače a určitě se něco najde, já to tehdy taky nějak tak našel, i když po delší době, když jsem už ztratil naději, protože jsem se dozvěděl všechno možné (přesně ve smyslu motta "seznam - najdu tam, co neznám" ono to platilo tehdy pro všechny vyhledavače a dneska to neni zas o tolik lepší).
Pamatuju si, že jsem v tom programu měl nějaký bugg (počítal jen první 2 gigabajty), který tam ale tolalcommander (tehdy windowscommander) musel mít taky, protože jsem dostával stejná čísla.

Pokud se používá jiný tvořicí polynom, to by bylo divné, protože CRC32 by mělo odkazovat na konkrétní polynom, i když když o tom přemýšlím, je to 32 bitová cyklycká redudnantní kontrola, tak třeba ne. Vlastně jsem to tehdy s tím polynomem moc nepochopil, a od té doby jsem se o to nijak nesnažil, byl to kus programu, který funguje a nemuselo se na něj nikdy šahat.
Může ale být taky třeba jiný počátek, CRC32 se začíná počítat z 0xffffffff (řekněme -1 ve znaménkové interpretaci) a výsledek se pak invertuje, co když si někdo zvolí jiný počátek.

Ještě jeden námět - kontrolní součty na nejmíň tucet způsobů umí Doblecommander a ten je zadarmo a opensource (při troše snahy (je potřeba doinstalovat pár knihoven apod.) se dá přeložit a spustit v lazarusu, to mám vyzkoušené). Tam bych asi směřoval dneska, kdybych to hledal. Nevím nakolik dostupnost tohoto programu ovlivnila válka, přecejenom je to program ruského původu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny