Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ako zaheslujem svoj notbook?

Kdybych se ti lámal do notebooku přez internet, tak mě nějaké heslo do BIOSu nebude vůbec zajímat, protože to tebe prudí při zapínání. Já se tam budu moct lámat přez internet teprve až naběhne systém a připojí se k síti. Což je z hlediska procesoru asi tak jedna, nebo dvě, věčnosti po zapojení.
Ze stejného důvodu mě nebude ani zajímat, jestli máš zašifrovaný disk a jak, protože až se k té síti přihlásíš, tak ten disk už bude dávno připojený a odemknutý.

Bude mě zajímat, jak dobré más zabezpečení proti internetovému útoku (a případné zranitelnosti tvojeho systému).

Pokud mi ale skočíš na špek a spustíš soubor, co jsem ti podstrčil, tak tě nejspíš mám na lopatě, protože teď pracuje můj otrok a tvým jménem (teda účtem) se může pokoušet manipulovat s tvými soubory (například je zaheslovat mojím heslem) nebo se pokoušet předat cosi na internet. (Například bych se tvářil jako prohlížeč a stahoval různé soubory z nějakého webu - soubory by měly neškodný a nepotřebný obsah, ale jejich jména by otrok volil tak, aby si z nich ten server dokázal vykódovat, jaká data ten otrok posílá - na intimní fotky zdlouhavé, na obyčejná ukradená hesla naprosto v pohodě )

(Pokud tě teda tvoje antiviry ten soubor spustit nechají - ale zase nejsem skript kidie, takže si to přeložím s vlastní obfuskací a tak v antivirových databázích nebudu, že ano?)

Tím nic proti šifrování BIOSu, nebo disku, ale ty brání proti zcela jiným druhům problémů ...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny