Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak najít kompatibilní grafiku s deskou HP IPISB-CH2 (Chicago)?

Bohužel, žádná grafická karta na trhu již není kompatibilní, neboť i stará GT 730 má již pouze UEFI vBIOS. Poslední kompatibilní generace je nVidia 6xx (Kepler).
Firmware základní desky je bohužel založen na rané revizi UEFI, která se s moderními GPU ještě tak dobře "nezná". Zároveň je BIOS v základu nakonfigurován tak, aby v případě chyby prostě nezavedl Legacy vBIOS grafické karty a upřednostní vždy a pouze UEFI. To je důvod, proč staré (mnohem starší) Legacy BIOS základní desky nemají s novými grafikami problém (=nemají na výběr, na rozdíl od IPISB-CH2).
Naneštěstí, nastavení PCI ROM priority není uživatelsky přístupné. Jediná možnost, jak základní desku překonfigurovat na správné nastavení, je flash BIOSu. To s sebou může přinášet rizika, avšak vzhledem k tomu, že se jedná jen o úpravu výchozí konfigurace, proces by to měl být poměrně bezpečný.

Další podrobnosti spolu s návodem naleznete zde: https://archive.org/details/gpu-fix-for-hp-ipisb-ch2-modified-bios-image

Mohu se za to zaručit. Mám potvrzeno, že se na tom rozeběhne i Radeon RX 6800 XT.

---
OT, retro koutek (?):
Já osobně mám již dvanáctým rokem jako svůj hlavní stroj HPE h8-1010cs, a taky se mi dlouhá léta nechtělo do žádné výměny grafiky. Ale řešení se, přeci jen, po dlouhých letech nakonec našlo. :-)
O této problematice toho moc lidí asi neví, a ti, co vědí, nepovědí -- bohužel.

Jinak, musím říct, že z této várky HP počítačů jsem docela nadšený. Vkusný, nestárnoucí a navíc prakticky vymyšlený design skříně (pro moje potřeby). Až na GPU, kterou jsem loni vyměnil za GTX 1650 Super, je vše původní.
Nehučí jediný větrák, nafouklý není jediný kondenzátor, CR2032 baterie původní a drží. Zdroj Delta Electronics (460W) se opravdu povedl, nepíská jediná cívka, i po letech dokonale tichý. Jen HDD Hitachi už si musel vzít (postupem času) 70 sektorů z rezerv, taky dostává do těla, přes 10 let byl systémový, a stále je v aktivní službě, ač z pochopitelných důvodů už ne na systém. :-)
Sandy Bridge (i7-2600) ne a ne chtít do důchodu, je to až k neuvěření. Jsem zvědavý, jak dlouho ještě vydrží (a to i morálně). Éra čtyřjader končí, takže už asi moc ne. Ale i u těch nejnovějších a nejnáročnějších AAA herních titulů pořád spíš nestíhá grafika než procesor.
I teplovodivé pasty jsou původní a teploty drží. Pokud se maxima v zátěži zvýšila, tak nanejvýš o 2-4 °C -- a možná, že by bylo jen po dlouhé době vhodné profouknout větráky od prachu -- ano, údržba vskutku ledabylá...
To možná jen podtrhuje mou zkušenost. Spolehlivější stroj jsem neměl. Kdybych si chtěl skládat vlastní PC, tak zdroj Delta jako běžný smrtelník neseženu a disk Hitachi jen s těží. Třeba CZC (a další největší prodejci) prodával jen WD a Seagate. Toshiba a Hitachi jako kdyby neexistovaly...

Takže tak. Nechal jsem se unést. Ale chtěl jsem vnést určitou protiváhu takovým všeobecným názorům, jako, že všechny hotové sestavy jsou fuj, ve zdrojích je rýže... a kdo nechce rýži, koupí si zdroj Evolveo -- hezký, černý, barevný, žádný holý hliník. Věčné téma "přepastovávání" a spousta dalších "problémů".
Konec konců, je to asi jako s vínem, každý má holt jiný vkus. A chraň bůh, aby ho se mnou někdo sdílel. :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny