Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem platby kartou online na internete

Vidím to rovnako a čím som starší tým viac. Neviem či je to fakt teraz taká doba ktorá prišla s nástupom internetu alebo je to čisto generačný rozdiel čiže starší ľudia proste nechcú prijať nové... Ja mám v tomto posledné roky problém. Začal som si to všímať niekoľko rokov späť. Napríklad v oblasti zabezpečenia sa neviem dokopať k password manageru. Niekedy už sa cítim ako magor keď opisujem na papier napríklad 2FA zálohovacie kódy, to je už riadna dĺžka a PW manager by sa zišiel ale nemôžem si pomôcť a neverím týmto službám. Neznalosť problematiky alebo zbytočný strach z niečoho čo je fakt užitočné?

Digitálne overenie ktoré spomínaš je tiež na zaujímavú debatu. Totiž čo vlastne dnes určuje 100% overenie čohokoľvek digitálneho? Napríklad web stránka banky, to sa dá s trochou snahy podrobne prejsť či je to naozaj tá adresa do každého písmena ale kde je istota že je to naozaj táto adresa? Za posledné roky som sa zopár krát stretol s tým že je nejaký SW ktorý má ale viac ako jednu web stránku a teraz ako zistiť ktorá je skutočne tá oficiálna od autorov a ktorá je tá druhotná od nejakých fanúšikov a v horšom prípade podvodníkov. Napríklad https://www.rarlab.com/ a https://www.win-rar.com/ a wikipedia udáva že ich webom je rarlab https://en.wikipedia.org/wiki/WinRAR takže veriť wikipedii? Pre istotu používam 7zip :-D

Toto je podľa mňa kameň úrazu digitálneho sveta a verím tomu že to čoskoro pocítime. Ak nebude k dispozícii nejaký spôsob ako overiť skutočné od falošného tak sme nahraný.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny