Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vybitá baterka v biosu

Podle mě vůbec nic, prostě počítač naběhne s defaultním nastavením. Některé biosy mají nastavení zálohované ve flešce, takže stačí dát last known good a je vše jako při starém.
Bývalo dobrým zvykem si změny nastavení v biosu poznamenávat právě pro tyhle případy. Ale je málo pravděpodobné, že by počítač s defaultním nastavením ani nenaběhnul.
Pak stačí jen nastavit hodiny (ve windows), na to se hodí libovolný počítač, který hodiny zná (net \\počítač /set /yes), windows si je pak dorovná podle internetu (ale neudělá to, pokud se hodiny moc liší). Linux si je srovná vždycky bez ohledu na rozdíl času. Já třeba na takovém počítači nastavuju hodiny podle GPS, mám to někde ve startupu windows XP (windows 2000 mě šokoval, že si hodiny z GPS převezme sám, aniž by bylo potřeba něco instalovat (teda ovladač PL230x (usb sériový port) se nainstalovat musel, ten nativně umí až desítky), zjistil jsem to náhodou, když jsem tam ten program pro nastavení hodin chtěl přenést; v životě jsem o této fičuře neslyšel a s ohledem na to, jak rozšířené tehdy byly přijímače GPS, tak mě to velice překvapilo).
Taky při špatně nastaveném času můžete čekat různé chyby certifikátů a licencí, které třeba ještě neplatí.

Jinak co brání tomu provést výměnu baterky. (Mě třeba to, že tam ta baterka je zapájená a nechce se mi v tom vrtat, ale pokud je tam normální knoflík, tak je to otázka pár korun, a je na 10 let pokoj, jen je potřeba koukat na exspiraci, jsou obchody, kde mají baterky, co projdou za rok a jinde mají na 10 let dopředu).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny