Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Migrace starého serveru na novy a takhle to dopadlo

Vážení, rád bych se zeptal o názor. 8 let jsme bez problému používali server HP pro fakturaci v programu pohoda sql. K tomu běží synchronizační program Shopsync, Nějaké zálohování acronis atd. Server jsme chtěli nahradit z důvodu, aby nepadl nečekaně. Pro migraci jsme si najali odbornou firmu. Koupili nový server, nainstalovali ho a začla migrace pohody a Shopsync. Výsledkem Je pro mě rozdílný stav. Při výpadků elektrické energie starý stroj stačilo zapnout tlačítkem a nebo naběhl sám. U nového serveru jsem v situaci: Po výpadku Musím server zapnout, vypnout Shopsync, zapnout aplikaci server, potom zapnout aplikaci Shopsync, zapnout zálohování acronis. Takhle jsem si fungování nového serveru určitě nepředstavoval. Dostal jsem odpověď, že ty úlohy různě na sebe narážejí, že tam na serveru může probíhat aktualizace a potom se kříží Shopsync a sql úloha. Proto to musím ručně vypnout a zapnout. Zaměstnanci to zapnout neumí. Asi nemůžu ani odjet někam dál od firmy. Rád bych se zeptal, jestli někdo má podobné potíže nebo jestli to je řešitelné. Názor na takovou situaci? Provoz nonstop serveru je poměrně důležitý protože na něm běží aplikace Shopsync. Tato aplikace řídí stavu zásob na e-shopech podle objednávek které vznikly. Takže výpadky a odstávky serveru se mohou projevit v tom, že zákaznici budou objednávat zboží, které už třeba někdo koupil. Děkuji všem za případné komentáře k této situaci.

Předmět Autor Datum
Máte tak často delší výpadky elektrické energie? Opravdu před server nejde nadimenzovat dostatečná U…
RedMaX 27.08.2023 10:17
RedMaX
Děkuji za reakci. Máme menší zdroj, který chrání server před chvilkovými výpadky, probliknutim v sít…
Nahazovacservru 27.08.2023 11:21
Nahazovacservru
Mozee tam dat vacsiu UPS, pripadne si najat dialkovy dohlad. Ja napriklad robim pausaly pre zakaznik…
fleg 27.08.2023 13:13
fleg
SQL nastesti umi zalihy sam o sobe, takze staci nastavit v agentovi automaticke zalohovani. Pokud je…
Jan Fiala 27.08.2023 14:38
Jan Fiala
Pohoda ma debilne nastaveny system zalohovanie, ktori ak chces zautomatizovat musis si robit ulohy v…
fleg 27.08.2023 16:57
fleg
Pokud jsou to obě služby, nastav si správně závislosti, aby Shopsync byl závislý na SQL (nebo jiné s…
touchwood 27.08.2023 12:07
touchwood
Pripadne bych zacal tim, ze bych pro ShopSync nastavil zpozdene spousteni sluzby. To by melo zajisti…
Jan Fiala 27.08.2023 13:08
Jan Fiala
to je trochu poor man's choice, fungovat to může, ale taky s tím mohou "náhodně" vznikat různé potíž…
touchwood 27.08.2023 20:36
touchwood
:-) Připomnělo mi to písničku, co se učily děcka ve školce: I am as poor, I am as poor, I am as poor… poslední
L-Core 27.08.2023 21:09
L-Core
Jaký OS byl na starém serveru a jaký na novém? Když to na starém serveru fungovalo, PROČ by to na no…
host 27.08.2023 19:04
host

Máte tak často delší výpadky elektrické energie? Opravdu před server nejde nadimenzovat dostatečná UPS? Chápu, že si tam meší firma nebude strkat diesel agregát a že výjimečný výpadek ustojí, ale z popisu to vypadá, jak když to nahazuješ co týden.

Idseální je na servery nesahat, dokud běží a výkonem stačí. Když už migrace na nový server proběhla, tak měla proběhnout i s dopředu udělanou analýzou, co se kdy spouští a v jakém pořadí. Pak by takový to problém vůbec nevznikl. Samozřejmě, že to řešitelné je, když to fungovalo i předtím, ale pokud nevíš, v jakém pořadí to má nabíhat a nemáš k tomu manulály, tak to budeš muset zkoušet, dokud to nevyladíš tak, aby to běželo korektně.

Je blbé to ladit na produkčním prostředí, kdy ti tam může potřebovat zrovna nějaký eshop přistoupit, ale to jste měli řešit před ostrým nasazením. Teď holt si zjistěte, v jakém čase máte nejméně přístupů a laďte to nejspíše v noci.

Děkuji za reakci. Máme menší zdroj, který chrání server před chvilkovými výpadky, probliknutim v síti atd. Elektřina u nás vypadne tak dvakrát za půl roku při nějaké bouřce a opravách. Schopsync jede několik cyklu pro několik e-shopu. Stahuje objednávky a upravuje stavy zásob. Pokud nastane třeba výpadek o víkendu nebo když by člověk byl na dovolené, nepříjemná záležitost .

Mozee tam dat vacsiu UPS, pripadne si najat dialkovy dohlad.
Ja napriklad robim pausaly pre zakaznikov, kde sa staram prave o taketo veci. Primarne sa sice zameriavam na zalohovanie a bezpecnost, ale nevidim problem nechat si zaslat email po pripadnom pade sluzby, ci restarte servera a na dialku to spravne spustit.
Uz len fakt, ze si spravujete sever sami = koledujete si o pruser skor, ci neskor.
Zrovna Pohoda na SQL moze byt problematicka. Ako mate poriesene zalohy SQL napriklad, kedze Pohoda priamo nic take neposkytuje (hanba im, a to som ich dealer;o))?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru