Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nápad na mobilní aplikaci (2)

(6) - webová aplikace komunikující s jednočipem ESP32 přes BLE

To máte tak: zajímám se a hraju si s jednočipy, dost populární jsou ty od firmy Espressif, možná to tady někdo zná - ESP8266 (starší) a ESP32 (novější). Vývojových desek jsou doslova stovky typů.

Na téhle konkrétní desce s ESP32 a grafickým displejem (černá pro pozadí, modrá pro text/grafiku) jsem si s pomocí AI odladil funkční kód pro jednosměrnou komunikaci z mobilu nebo noťasu.

Mám teda dva kódy: jeden psaný ve Wiringu (C++), ten běží na ESP32; druhý je webová aplikace (HTML + CSS + JS) a běží v mobilu nebo noťasu; po spárování zařízení se z té webové aplikace posílá uživatelem zadaný text a ten se zobrazí na displeji jednočipu.

Přestože návodů a tutoriálů je dostupných dost, musela mi pomoci vyřešit problémy AI a nakonec se to podařilo.

Může se to zdát málo, jen si posílat text z mobilu na displej jednočipu. Inu... je to vlastně základ pro další projekty, kdy se dá program modifikovat a rovnou ovládat piny ESPčka a tím ovládat externí HW připojený k jednočipu.

O trochu víc technických informací jsem popsal na fóru HW Kitchen: [sw] BLE komunikace mobil -> ESP32

Poznámka k tomu displeji: používá 1bitovou barevnou hloubku, tj. jen dvě barvy - jedna pro pozadí a jedna pro popředí. Ale na displeji jsou barvy tři. Výrobce totiž tu jednu barvu pro popředí rozdělil na dvě; pořád jde o jednobitovou hloubku barev; je to zařízeno takhle: displej má na výšku rozlišení 64 px, horních 16 px má barvu popředí žlutou a dolních 48 px má pro popředí barvu modrou.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny