Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook Lenovo -I5 Extremne sa prehrieva

ntb samozřejmě nemá 20 let a nevystřídalo se na něm 27 lidí, v té době se vyráběly ide disky s kapacitou 10-20gb. kancelářské krysy fasují typicky v rámci leasingu nebo jiné pravidelné obměny hw s podporovanou verzí win + office tyto nové (nebo do 4 let zděděné) předinstalované pc. jistě, taky jsem si kdysi rozšířil ram ve firemním ntb než čekat na schvalování nákupem.

- žádný typ tu celou dobu napsaný není, opakuju to potřetí. velmi obecný název "Lenovo - I5" neznamená nic, s tak jednoduchým značením by nemohli 20 let vyrábět, došla by jim abeceda. lenovo má řady pxx, txx, zxx a podobně, ještě s dalším upřesňujícím číslem. náhodný příklad zde.
- stejně tak je vadně opsaný model procesoru: "Intel Pentium 5 2,9 GHz" je neúplný název, intel používá typicky označení: řada (pentiun, i5 ...) + 4místné číslo + možná dodatková písmena, u notebuků je vždy.
ve w10 oba údaje zobrazí okno vlastnosti: pravý myš na tentopočítač. nebo libovolný diagnostický program. (speccy, sysspec, siw, hwinfo...)

původní notebukové disky 1tb existují max 10 let, zhruba od 4.generace intel a usb3.

ano, došlo mi pozdě že vaše železárny budou zdrojem velkého znečištění ovzduší prachem a výpočetní technika se kvůli nasávacím ventilátorům rychleji špiní. dobře si pamatuju celkem nedýchatelný vzduch ve vítkovicích na sídlišti vedle fabriky, ovšem to není kysličník uhličitý.
novější ntb nemá uvnitř chladicí žebra, to měly staré krámy vysoké 3cm. dnes je uvnitř nad čipy cpu a grafiky přítlačná měděná plocha, ta předává teplo heatpipe, které vedou před ventilátor. ten nasává (znečištěný) vzduch zespodu a tlačí ho proti radiátoru na heatpipe ven z ntb - dával jsem tu fotku toho místa, ucpávajícího se mastným prachem, který tam udělá zátku. to profouknout sprejem nejde: jedině odstranit dolní kryt a odklopit ventilátorek.

je podivné, že vaši administrativní pracovníci (= totální lamy) mají administrátorská práva k systému, sami si reinstalují windows a s tímto nefunkčním hnojem bez základních ovladačů, zato s přebujelými právy si zapojí pc do podnikové sítě a do firemní domény - něco podobného bylo v civilizaci možné tak do roku 1995. (pak se ani nedivím polonefunkčním síťovým připojením).
nevím co má na ssd hledat program hd tune. stejně tak crystaldiskinfo (smart parametry) mělo smysl na klasických discích. když už, zajímavější je screen z "as ssd benchmark".

místo celkem zbytečných fotek doporučuju zítra vyčíst přesný typ ntb, jít na youtube a tam vyhledat něco užitečného: "disassembly zjištěný_typ_ntb"
a když budeš v tom, rozeber ten krám, jestli máš zespodu dostupný volný slot pro rozšíření ram. typ zjistíš v cpu-z, záložky spd a memory, odkaz jsem dával.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny