Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přenos serial portu do druhého PC v místní síti.

High,

No, potřebuju to co je v nadpise, stáhnul jsem si program od "HW group" - hw-vsp3s_3-1-2.exe, ale byl jsem zděšen, né jen nefunkčností, ale i zmatečným naprogramováním.
Co chci je jasné, hlavně zdarma, používat program pro doma aby toto uměl, tj. z jednoho PC odeslat data nějkým způsobem tak , abych je mohl na druhém PC načíst ze serial prortu. (niloliv virtuální porty, z těch to nanačtu).
Takhle, může to být převod protokolu ze serial na TCP či UDP, ale hlavně rychle.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já moc ani nechápu, co se požaduje. Máte jeden PC vybavený sériovými porty a chcete se na něj připoj…
ml1 27.12.2023 14:55
ml1
Tak už je to vyřešený, protože bylo prvotním zdrojem jen RPI pico, tak sem podlehl těm seriál portům… poslední
Zeleny_krtec 29.12.2023 00:39
Zeleny_krtec

Já moc ani nechápu, co se požaduje. Máte jeden PC vybavený sériovými porty a chcete se na něj připojovat z jiného PC? To je snad celkem standardní věc, ale nikdy jsem to nepotřeboval, tak jsem to neřešil.
Převodník z TCP na UDP naprogramujete celkem rychle (někdy jsem takovou jednoúčelovou utilitu udělal za večer, pak jsem to nějakou dobu ladil), myslím, že vše potřebné je v balíku synapse. Ostatně pokud jde o přenos mezi PC, tak snad nejjednodušší je otevřít si na to síťový port, jeden počítač na něm bude naslouchat a ostatní se mohou na něj obracet se svými požadavky (takto se třeba jednoduše dá udělat webový server, pokud tím portem pro naslouchání je port 80).
Virtuální porty by měly být pro programátora totéž jako reálné. V základním režimu ani neni šance to rozpoznat. A to jsou i daleko sofistikovanější přístupy, třeba přes VISA ani nevíte, jestli se obracíte na COM, LPT, GPIB, USB nebo TCP a to jsem ještě určitě několik dalších rozhraní zapomněl (a vše se ovládá úplně stejně jako přístup do souboru).
Snad jen co si pamatuju, býval nejaký problém při přístupu jistým na porty vyšších čísel (v zásadě bylo nejjednodušší namapovat je na 1-4), ale to je sna dminulostí, to byly nějaké nekorektní knihovny, nebo zastaralé funkce.

Tak už je to vyřešený, protože bylo prvotním zdrojem jen RPI pico, tak sem podlehl těm seriál portům. Nakonec sem nahradil RPI za ESP32 a zřídil na něm server. Flešování jsem taky zapracoval vč. programu co chci a flešnoul ho bez SP. Nevěděl jsem že Arduino IDE umožňuje to lokálně udělat, a jo, i přes s´íť. Tak, a jde to bez omezení na klienty na kterých mám vysílání, to jsem původně chtěl od těch seriálů, jenže posluchač serial portu může být jen jeden.
RPI se mi z dosud neznámých důvodů po několika minutách vždy vypnul. Už je v krabičce na půďe. Vývojem o cca 5let pozadu za ESP32, tak asi pro to.

Děkuji všem za podměty.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru