Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem TP-LINK TL-WR543G

Jaky je vas nazor na APcko TP-LINK TL-WR543G. Nechci udelat chybu pri koupi. Potrebuji udelat spoj mezi baraky na vzdalenost cca 250m a nechci udelat chybu. Prima viditelnost neni (na ceste je mensi prekazka). Mate s timto APckem nejakou zkusenost? Je lepsi nez treba OVISLINK, nebo WA-2204A?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Na to aby ti mohlo byt nejak zmyslupne poradene, tak by si nam mohol prezradit ake mas poziadavky na…
KiloViktor 13.11.2008 14:43
KiloViktor
Mne slo o to jestli s timto konkretnim WiFi routerem ma nekdo dobre zkusenosti. Setkal jsem se uz s…
Falesny Sobik 15.11.2008 12:10
Falesny Sobik
Roh budovy nemusi vadit ak je povedzme z tehal alebo inych poreznych stavebnych materialov. Zavisi a…
KiloViktor 15.11.2008 18:48
KiloViktor
Dekuji za prispevky a odpovedi vsem ucastnikum diskuse, Touchwoodovi, KiloViktorovi a hlavne Borsuko… poslední
Falesny Sobik 15.11.2008 21:05
Falesny Sobik

Na to aby ti mohlo byt nejak zmyslupne poradene, tak by si nam mohol prezradit ake mas poziadavky na takyto bezdratovy spoj.
Na aky ucel to chces? (Internet alebo lokalna siet?)
Definuj minimalnu akceptovatenu prenosovu rychlost s akou by si sa bol ochotny spokojit.
(V pripade Internetu definuj aku mas zaplatenu rychlost prenosu dat)

Nevieme ake vysoke su tie baraky, kde mas moznost umiestnit anteny a ake anteny hodlas pripojit, pripadne ci to myslis na tie zabudovane anteny.
Definuj mensiu prekazku... (hlavne material a priblizne rozmety), pomohol by obrazok lokality.
Dalej nevieme co bude na druhej strane... (antena, typ prijimaca, dlzka a typ kabla...)

250m neni este vzdialenost, ktora by bola kriticka. Pri pouziti externych anten je mozne preklenut aj vetsiu vzdialenost. Velmi zavisi od pouziteho pasma, rusenia a kvality pouzitych prvkov (antena, kabel, konektory, bleskoistka..)

Mne slo o to jestli s timto konkretnim WiFi routerem ma nekdo dobre zkusenosti. Setkal jsem se uz s nepochopitelnym propblemem kdy ASUS WL-500G si nerozumel s WA-2204A. Spojení se prerusilo cca po 5 minutach a znovu se muselo restartovat. Kdyz se za ASUS pripojil staricky OVISLINK WL-1120 problemy okamžitě ustaly, na ASUSU se vypnula WiFina a fungoval jako domaci router pro 4 compy.

Prenosova rychlost mi staci 4 Mbps.

Na RSMA konektory pocitam pripojit 10-12 decibelove sektorove anteny takze 250m je nic kdyby tam nebyla prekazka (roh budovy).

U TL-WR543G jsem doufal ze diky chipu ATHEROS s lepsimi prenosovymi charakteristikami, ale potreboval jsem to overit u nekoho, kdo uz s timto AP ma zkusenosti .

Roh budovy nemusi vadit ak je povedzme z tehal alebo inych poreznych stavebnych materialov. Zavisi ako je daleko. Najlepsie ked vyskusas.
Ale ako si mozes vsimnut v prispevku nizsie, signal sa siri aj cez prekazky, zavisi na tom s akym utlmom.
Popisovany problem je naozaj patrny na niektorych kombinaciach wifi hardwaru. Vo vetsine pripadov staci spravne nastavenie aby problemy nenastavali. Vyhodu maju samozrejme zariadenia s dvoma antenami a diverzitnym prijmom. Niektore zariadenia maju nastavenu automatiku prepinania rychlosti (pri zhorsenych podmienkach) zdola nahor a podaktora presne naopak. Pri takejto kombinacii zariadeni nieje o problemy nudza, navyse ked sa pouzije este nejake to sifrovanie, tak problem vyzera presne tak ako si popisal.

Dekuji za prispevky a odpovedi vsem ucastnikum diskuse, Touchwoodovi, KiloViktorovi a hlavne Borsukovi, ktery mi nalil trochu krve do zil, ze mu to slape pres 2 patra a panelakove zdi o kterych je notoricky znamo, ze obsahuji ocelove armatury, tedy Faradayovu klec :-(

Takze do toho jdu, pristi tejden koupim v i4wifi.cz 2 kousky TL-WR543G a budu testovat na 2 mistech. Obe lokality jsou budovy v centru Prahy se silnym zarusenim (uz jsem tam scanoval site OVISLINKEM). V obou pripadech pouziju silne (vykonne a vice smerove) sektorove anteny s kratkymi pigtaily do 2- 3m (asi PAN-12, 14). V obou pripadech pouziju "B"eckovej rezim provozu, tedy 11 Mbps, pancto a protoze je obecne znamo ze za zhorsenych podminek je u WiFi 2,4 GHz na nizsich prenosovych rychlostech lepsi spolehlivost a konektivita (neni tolik ztracenych packetu ktere se nemusi opakovat). Vysledky zverejnim tady, cca do mesice.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru