Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Má smysl používat AV?

Hlasoval bych pro: Nepoužívám AV, trochu riskuji, ale muselo by to být pojato jako: Nepoužívám AV, neriskuji.
----
Podívej Fuente, ty nejsi začátečník, když se koukneš do Process exploreru a Autoruns, víš co se v nich píše - to je pasivní Antivir. V Process exploreru občas skontrolovat načtený moduly rozhraní a síťových daemonů. Popřípadě mrknout v UPM.
Tcp view ti postačí na zjištění co komunikuje (pro hračičky i fiddler nebo wireshark).
Router a na něm spuštěný firewall, velmi pečlivě vybírat forward portů.
Pokud je ti nějaký proces podezřelý, tak ho šoupneš do filtrů v Process monitoru (už jsme to na Poradně párkrát dělali).
Aktualizovat/ záplatovat systém.
Používat pro browsení nastavitelný prohlížeč, který blokuje potencionální problém ve vlezlé reklamě a používá sofistikované nastavení chování (firefox se dá tuším znásilnit na používání zón internetu, i když netuším jaké jsou na win2k).

Sice to vypadá, že musíš furt něco hlídat, ale není tomu tak. Většinou se omezím na spuštění task managera. A nic, ani vir ani malware. A to chodím na netu kde chci.

Takže mi řekni, k čemu je Antivir? K tomu aby tam byla díra v user gui, která umožňuje spuštění pod účtem system? K tomu aby se ti antivir zbláznil a chtěl smazat důležitý systémový soubor? K tomu aby ti nějaký prasečí AV označkoval všechny soubory v ADS (KAVICHS/ kaspersky)? K tomu, aby av detekoval vir až po víkendu? Vždyť si to můžeš podle chování zjistit sám.
------
Pokud se rozhodneš pro av a antimalware, tak jen jako scanner, na residentní hlídání bych tomu neobětoval ani bajt kapacity.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny